Искам да сте максимално мобилизирани - дошло е време разделно! (снимка)

Политика

28-02-2014, 09:49

Автор:

Христина Рибарска

Всичко от Автора

Още по Темата:

МГЕРБ-Кюстендил помага на Бети да пребори левкемията

Борисов: Преяждането с власт на ДПС и тяхната арогантност минават всякакви граници (видео)

Борисов: ДПС да спре да се заиграва с етническата карта

Томислав Дончев: Криза в ГЕРБ няма

Делян Добрев: За разлика от "чудотворците", ГЕРБ показа, че знае как да води България

Ивайло Московски: Не напускам ГЕРБ!

От ГЕРБ защитиха Закона за ПЧП

Областните структури на ГЕРБ излъчват кандидати за евродепутати

Борисов поздрави младежката организация на ГЕРБ по случай 6 години от създаването й

Георги Първанов: Има задкулисен властови център, който управлява държавата

Koй се зарадва, че кворумът ще зависи от "България без цензура"?

Борисов: Можем да им даваме още много и пак да ни останат достатъчно депутати

Борисов: Моята работа е да извадя от управлението БСП, ДПС и Атака

Борисов: Аз съм заловил толкова наркотици, колкото тези хора не са гледали във филми

Борисов: Държавата върви към пропастта

Искам да сте максимално мобилизирани. Дошло е време разделно. Не трябва да позволяваме държавата да падне в пропастта. ГЕРБ е единствената алтернатива на това, което в момента се случва в държавата. Това заяви председателят на ПП ГЕРБ Бойко Борисов, по време на събрание на структурата на партията от 25 МИР – София. Пред над 300 членове на ГЕРБ в Младежкия дом в квартал „Надежда“, Борисов подчерта, че атаките срещу партията са много яростни, защото ГЕРБ е единствената независима партия. „Можем само да се гордеем от това, което сме направили. С цялата тази пропаганда, искат да ни изкарат виновни за всичко. Благодарение на Йорданка Фандъкова и на екипа, който е пред вас, в София бяха инвестирани милиони левове европейски средства. Фандъкова облагороди столицата, направи я хубава“, посочи председателят на ГЕРБ и припомни как изглеждаше града до 2006-а година.
„Защо искат да има избори през есента, а не 2 в 1? Целта им е да изкарат до септември – октомври, защото знаят, че при това харчене, няма да могат да направят бюджета. Взимат нови и нови заеми, и ако продължават така, дългът ще се увеличи лавинообразно. Умишлено бутат държавата към загуба на арбитража за „Белене“, за да заменят после дълг за активи. Няма да се учудя, ако спрат и еврофондовете. Има 40 000 нови безработни, а Орешарски лъжеше, че ще направи 250 000 работни места“, припомни Бойко Борисов. По думите му, ще дойде време, когато никой няма да иска да е премиер, защото няма да може да направи бюджет. „ГЕРБ дойде на власт по време на най-тежката световна икономическа криза и запази държавата стабилна. Вдигнахме и кредитния рейтинг на България“, припомни още председателят на ГЕРБ.
Според Бойко Борисов, народът няма мощност да удържи втори път на подобен натиск от кризата, към която сегашните управляващи тласкат страната. „Аз я виждам държавата как върви в пропастта. Тези 500 милиона, които дадоха за общините, ще потънат. Ще направим анализ какъв процент от проектите по тази програма са реално финансирани, защото може да се окаже, че само са започнати, а за довършването им ще са нужни още милиард и половина – два, които следващите управляващи няма да има от къде да вземат“, предупреди Борисов. Той подчерта, че никога не е делил общините по партиен принцип. „Общините с кметове от ГЕРБ не са наши. В тях живеят хора от всички партии. Станишев и Местан също живеят в София“, посочи Бойко Борисов.
„Защо Волен Сидеров протестира пред Министерски съвет? Вместо да го разиграва този театър, нека оттегли Атака от Народното събрание. Ако го направят, веднага и аз ще оттегля ГЕРБ, и правителството пада. Вместо това, те протестират срещу Орешарски, но когато има гласуване в парламента, със златния си пръст държат кабинета на власт“, категоричен бе председателят на ГЕРБ. Борисов подчерта, че Сидеров е изцяло под влиянието на управляващите от БСП и ДПС и припомни, че го накараха да оттегли въпроса си за „Белене“, който беше внесъл в парламента.
Бойко Борисов обясни пред членовете на ГЕРБ, че в партията идват все повече български мюсюлмани. „Затова са толкова яростни атаките срещу Цветан Цветанов. Защото той обикаля най-много в смесените райони, а там БСП ги няма“, посочи председателят на ГЕРБ. По думите му, хората идват в ГЕРБ само заради убежденията си. „При нас няма две нива, всички сме едно цяло. Трябва да приложим баварския модел - във всяко населено място и всеки квартал да имаме партийна организация, която да разяснява пряко на хората политиката на партията“, обясни Борисов. Той бе категоричен, че „цензурата“ е новата патерица на БСП и ДПС, и те заедно са готови да направят правителство.