Днешните управляващи са се върнали към старата практика на ДС

ген.Атанасов: Искат да сложат етикет на Борисов, че е наркотрафикант преди изборите

"Днешните управляващи са се върнали към старата практика на ДС да правят внушения без демонстрации. Наближават избори и ще бъдем свидетели на омаскаряване и зрелищност.
Знам какво търси прокуратурата, но ако вчера пред СО нямаше камионетки на МВР, днес нямаше да говорим по тази тема. Обикновено с писма се искат определени документи, но вчера беше направена демонстрация от страна на МВР, а документите можеха да се изискат и да се дадат по реда. Днешните управляващи са се върнали към старата практика на ДС да правят внушения без демонстрации." Това анализира ген. Атанасов по Нова телевизия.
Наближават избори и вместо кандидат-депутатите да говорят какво трябва да се случва, ще бъдем свидетели на омаскаряване, прогнозира Атанасов. Общината трябва да се проверява, особено за обществените поръчки, но тук се цели зрелищност. Изисквали се документи за балирането на боклука, но господ знае дали това е вярно.
Искат да сложат етикет на Борисов, че е наркотрафикант преди изборите, не че съм му адвокат. Това е безмилостна политическа касапница преди евроизборите. Защото хората после казват - това го дават по телевизията, значи е вярно, допълни още ген. Атанасов.
Незабелязано вчера мина новия закон за МВР, добави генералът. Сегашният закон въведе конкурсното началло, сега то се зачерква и цялата кадрова политика вече е в ръцете на министъра на вътрешните работи, а това е радикална промяна, смята той. Бавно се овладяват всички позиции в държавата от хората, удобни на властта, това е връщане назад. Връщаме се към съветския модел на кадруване, категоричен е ген.Атанасов.