28 февруари: Сговорна дружина планина повдига

Слънце в Риби, Луна във Водолей - Риби. Астрологична картина на деня

Петък едва ли ще ни предложи възможности за напредък в делата и успех в начинанията. В края на лунния месец обичайно не разполагаме нито с подкрепата на обстоятелствата нито с жизненост и енергичност. А и силите ни ще са изчерпани повече от необходимото в борбата със застоя, породен от независими от нас обстоятелства, който обичайно съпътства спирането на Меркурий. Не превръщайте това в повод за раздразнение-скоро всичко ще си дойде по местата. А сега най-добре да използваме принудителната пауза за анализ на всичко произтичащо с нас и около нас. Дългия уикенд, който предстои ще ни предостави идеални възможности за това, стига да не сме планирали пътувания. Те ще протичат при усложнена обстановка.

Утрото може да ни изненада с проблеми и неразбории около отложени ангажименти и задължения. Въпреки липсата на сили и желание да се заемем с уреждането им, е желателно да го направим, за да не привнасяме тежести от миналото в новия жизнен цикъл, който ще отбележи утрешното Новолуние. А и с напредването на деня енергичността и решителността ни ще преживеят кратък ренесанс. Колкото да съберем сили и да завършим започнатото. Подкрепата на приятели, колеги и партньори ще ни осигури допълнителни възможности, така че не се колебайте да потърсите повод и съвет, там където разбирате, че ще ви бъде непосилно да се справите сами.

Ще имаме възможност също така да се освободим от премълчани и преглътнати съмнения,обиди и разочарования.Ще почувстваме импулс прямо и без заобиколки да споделим мислите си с околните. Искреността несъмнено може да породи конфузни ситуации но като цяло ще ни помогне да хармонизираме взаимоотношенията си и да започнем новия месец на чисто. Нежността и съпричастността които ще ни завладеят във вечерните часове със сигурност ще ни помогнат да получим и да дадем прошка, там където това е необходимо. те ще подарят и запомнящи се преживявания,на онези които ги посветят на музиката, визуалните изкуства и интимната близост.

Работа и бизнес
Неочаквано възникнали домашни проблеми днес могат да нарушат деловия ни график, който и без това вероятно поизоствава доста. Закъснения и отсъствия на колеги и служители по същите причини допълнително ще усложняват работния процес. Бъдете толерантни - дори и присъствието им няма да съдейства за видимия напредък.Единствено дейности изискващи най-вече физически усилия биха могли да ни гарантират някакъв резултат, който да ни донесе утехата че все пак денят не е минал напразно.

Здраве, хранене и красота
Организмът се намира на границата на жизнения минимум и следва да го щадим, като не го натоварваме излишно физически, с тежко смиламе храни и алкохол. Слава Богу, няма да бъде склонни както към излишни движения така и към лакомия, така че в чисто физически план опасностите лесно могат да бъдат избегнати. Изключение правят възрастните хора, които наистина трябва да бъдат много внимателни, да си почиват повече и стриктно да следват лекарските предписания. Не така обаче стои въпроса с психическото ни здраве, което се нуждае от освобождаване на натрупаните през месеца емоционални блокажи. Ще трябва да намерим начин да се разделим с гнева, обидата и разочарованията, ако не искаме да ги превърнем в трайно емоционално разтройство, а впоследствие и в реални заболявания.
Избягвайте храни, които не са преминали през топлинна преработка.Менюто трябва да е леко, по възможност вегетарианско.