Продават редки копия на "Моята борба" на аукцион

Наддаването ще започне от 20 хил. долара

Две редки копия на книгата „Моята борба”, подписани от Адолф Хитлер, ще бъдат продадени по-късно днес на аукцион по-късно днес. Цената ще започне от 20 хил. долара и се очаква да достигне 25 хил. долара, обяснява британският вестник „Гардиън”.

Хитлер пише „Моята борба” по време на престоя си в затвора. В нея той разкрива своята визия за възхода на Германия след първата Световна война, както и своята Националсоциалистическа идеология. Творбата е посветена на члена на Нацистката партия Рудолф Хес, който има огромно влияние върху написването на книгата. Много от главите в нея отразяват личните възгледи на Хес.

След встъпването на Хитлер на власт през 1933 г. биват издадени много копия от книгата. Няколко години по-късно нацистите решават да дадат на всички младоженци по едно издание на „Моята борба” като подарък, пише „Економик таймс”.

Двете копия, които ще бъдат продадени на аукциона, са били предназначени Джозеф Бауър – един от първите членове на Нацистката партия и лидер на за разразилия се на 8 ноември 1923 г. пуч, целящ свалянето на тогавашното правителство.