Янукович: Аз съм законният президент на Украйна

Сваленият от власт в събота държавен глава наруши мълчанието си

Сваленият от власт в събота президент на Украйна Виктор Янукович наруши мълчанието си. Спорният държавен глава според информацията на Интерфакс е получил уверение за личната си безопасност от Русия. Ако се вярва на информациите от вчерашния ден, Янукович се намира някъде из покрайнините на Москва.

В изявлението на политика, което беше разпространено днес, четем:

„Аз, Виктор Фьодорович Янукович, се обръщам към народа на Украйна. Продължавам да смятам себе си за законен държавна глава на украинската държава, избран въз основа на свободното волеизявление на украинските граждани. Не мога да остана безучастен към трагичните събития в моята родина. Смятам, че подписаното от мен и лидерите на украинската опозиция в присъствието на уважаемите западни партньори Споразумение за урегулиране на кризата в Украйна от 21 февруари 2014 г. не е изпълнено. По улиците на много градове в нашата страна се наблюдава див екстремизъм”.

Политикът заключва, че събитията във Върховната рада (местният парламент – бел.ред.) са незаконни в отсъствието на представители на Партията на регионите. Той заключва, че се страхува за безопасността на себе си и близките си. Заради това е поискал и съответно получил гаранции за личната си безопасност от Москва.Това става ясно от информацията на „Евронюз”.