Една невероятна история за човешката борба за живот

Това е бебето-чудо от Охайо. Ако видите последните му снимки, няма и да разберете, че някога то е тежало едва 680 грама...

Роден три месеца и половина преждевременно, малкият Уард Майлс не е имал най-лесния старт в живота. Благодарение на любовта на своите родители и безкрайните грижи на лекари и медицински сестри обаче малкият боец се е преборил с трудностите. И благодарение на невероятната си воля за живот!

Баща му, Бенджамин Милър, е фотограф, работещ под псевдонима Бенджамин Скот. В късометражен филм той е уловил първата година на сина си. Лентата започва с онези трудни ранни дни в неонатологичното интензивно отделение и продължава с кадри от растящия все по-голям и силен Уард в дома им.

Първият кадър е на мама Линдзи в болницата в Кълъмбъс, Охайо, грижовно гушнала и притиснала към гърдите си 4-дневното бебе, тежащо едва 680 грама. Тя се усмихва пред камерата, но силните емоции бързо превръщат тази усмивка в сълзи.
Това е само един от многото последващи емоционални епизоди във влакчето на силните чувства, което ги е понесло от 16 юли 2012 г., когато синът им е роден.

Мистър Милър посвещава седемминутния филм на своята грижовна съпруга, както и на лекарите и сестрите, бдели неотлъчно над сина му през неговите най-критични моменти.

Малкият Уарн е първото дете на женените от 5 години млади съпрузи. След като се ражда преждевременно, той прекарва следващите 107 дни в кувьоз, борейки се за живота си.

 

Баща му си припомня един от двата най-страшни момента, които се откроявали пред останалите: когато лекарите откриват няколко опасни кръвоизлива. Те застрашават Уард от церебрална парализа, неспособност да ходи, ментална инвалидност и още много неща.


"Тогава плаках и се молех през целия ден", спомня си бащата.

Малкият боец печели тази битка. Както и всички следващи, докато е в болницата.

Родителите на Уард са много, много повече от щастливи, когато на 31 октомври 2012 г. той е официално изписан. "Чувството той да е у дома, където всъщност принадлежи, е невероятно. Тези 107 дни бяха реално една трета от неговата първа година", споделя Бенджамин.

А когато идва първият рожден ден на Уард Майлс Милър, едно празненство просто не е достатъчно. Затова му организират четири.

Днес бебето от Охайо е голямо, здраво и пълно с енергия. Все още има някои проблеми с храненето, но видимо се чувства отлично. Какво могат да кажат майка му и татко му, освен, че никога няма да приемат този дар за даденост!

Вижте как изглежда сега голямото силно бебе-боец в нашата галерия