Провидент България официално откри клон в Бургас

Посланикът на Великобритания гост на събитието (СНИМКИ)

Компанията за потребителски кредити „Провидент Файненшъл България” днес официално откри свой клон в Бургас.
Провидент е част от International Personal Finance (IPF), водещ международен доставчик на потребителски кредити, листван на Лондонската фондова борса и един от най-големите британски работодатели в Централна и Източна Европа.
„За нас е удоволствие да бъдем в Бургас и да предоставим на гражданите на този красив черноморски град нашите гъвкави и прозрачни финансови продукти. Целта ни е да задоволим нарастващото търсене на краткосрочни кредити с по-ниска стойност по един отговорен начин. За това ние ясно информираме клиентите какви са таксите и лихвите и поставяме достъпността в центъра на нашите решения за отпускане на кредит”, каза Томаш Чехановски, главен оперативен директор на „Провидент Файненшъл България”, по време на официалното откриване. 
Първоначално оперирайки в град Бургас, където компанията вече им над 150 клиенти, Провидент постепенно ще разшири дейността си и в близките градове като Айтос и Карнобат, които ще бъдат управлявани административно чрез клона в Бургас. 
Към момента Провидент има около 30 служители и кредитни консултанти в морския град и очаква техният брой да надхвърли 75 човека през следващите няколко години, обслужвайки близо 6000 клиенти в този клон при достигане на пазарна зрялост през 2018 г. Средната стойност на отпуснатите кредити се очаква да бъде около 600 лв.
„Нашата инвестиция в България е базирана на бизнес модел, който се използва от 130 г. Искаме да покажем как една компания може да бъде успешна като изгражда устойчив и етичен бизнес, акцентира върху нуждите на своите клиенти и отговаря на най-високите стандарти при обслужването на клиентите си”, добави Томаш Чехановски.
На събитието присъства още посланикът на Великобритания Н. Пр. Джонатан Алън, заместник - кметът Атанаска Николова, председателят на Общинския съвет Константин Луков и представители на местните власти и бизнес. 
„Радвам се, че бизнесът на IPF в България продължава да се разраства и, че те откриват офис в Бургас. Убеден съм, че доказаният им опит и отговорните бизнес практики ще затвърдят компанията като водещ британски инвеститор в България”, каза посланикът на Великобритания в България Н. Пр. Джонатан Алън.
IPF стартира дейността си в България в началото на месец септември 2013 г. Като част от инвестиционната си програма, IPF очаква да обслужва около 100 хил. клиенти при достигане на зрялост на пазара чрез клоновата мрежа с национално покритие и екип от 1200 служители и кредитни консултанти. 
Групата на има над 2,5 млн. клиенти и освен в България, развива успешен бизнес в Полша, Чехия, Унгария, Словакия, Румъния, Литва и Мексико.