В Община Своге се проведоха поредните конкурси за рибни гозби

„Риба в менюто си включи и енергия на тялото си подари!”– бе мотото, под което се състояха третият и четвъртият от общо шестте конкурса за най – атрактивна рецепта с риба, предвидени като част от промоционалната кампания, насочена към подобряване на престижа, на продуктите от риболов и аквакултура в Община Своге.
На пет членното жури бе изключително трудно да определи победителите за всяко едно от двете състезания.
Призьорите, г-жа Галина Чакърова и най-младият участник, ученик в местната гимназия – Ерик Георгиев, се представиха блестящо и предоставиха на публиката истински спектакъл по отношение на оригинално приготвени, вкусни и аранжирани рибни блюда.
Всеки участник получи пълен комплект от предвидените награди, състоящ се от от кухненска дъска, кутия за подправки и набор от бамбукови кухненски принадлежности.
Предвидените дати за провеждането на последните два конкурса са:
8 и 9 март от 12:00ч. в залата на читалището в гр.Своге .
Право на участие имат всички кулинари - любители или професионалисти.
Единствените условия са желаещите да заявят своето участие на телефон: 0884177217 и имейл: ribna.recepta@gmail.com
Необходимо е всеки състезател да приготви предварително своя кулинарен шедьовър, като помисли за неговата аранжировка и атрактивен начин на презентация.
Като основни критерии, журито ще приеме освен вкусовите качества на ястията, така и до колко здравословни са съставките на рецептите, времето което отнема приготвянето им, както и аранжировката и начина на поднасяне.
След приключване на всичките шестконкурса ще бъде издаден луксозен рибен рецептурник, в който ще се публикуват всички рецепти, взели участие в проведените конкурси, с имената на техните автори, който ще бъде издаден след приключването на конкурса и ще се разпространи на свободен принцип измежду обществеността на Община Своге.
Конкурсите са част от проекта: „Изпълнение на промоционална програма, насочена към подобряване престижа на продуктите от риболов и аквакултура в община Своге“, по мярка за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ № 3.4 „Развитие на нови пазари и промоционални кампании“ по приоритетна ос №3 „Мерки от общ интерес“ по Оперативна програма за развитие на сектор „Рибарство“ на Република България, финансирана от Европейския фонд за рибарство за програмен период 2007 – 2013г.