Най-романтичните жестове, правени в България (видео)

Кой каза, че мъжете у нас не са романтични...(снимки)

Кой би очаквал, че пътуване с междуградски автобус по линията Русе - Варна, ще ти донесе и предложение за брак, което няма да забравиш никога. Русенецът Мартин дълго време обмислял всякакви идеи, с които да предложи брак на любимата си Лидия, но така и не намирал подходящата. Онази подходяща идея, с която да накара всички неомъжени дами да се сподавят от рев, мислейки си “Искам и на мен да направят нещо подобно”, както и да вдъхнови всички ергени да цъкат изумено с език, мислейки си “Искам и аз да направя нещо подобно.”

Накрая храбрият Марто взел решение четири БМВ-та, на чиито задни стъкла е изписано “Will You Marry Me” (“Ще се омъжиш ли за мен”), да “засекат” едно след друго автобуса, в който се вози Лидия. Немските возила били осигурени от познати, а в романтичната завера участвал, естествено, и шофьорът на автбоуса. И всичко се случва на разклона за Провадия.

Варненец се обясни в любов на любимата си, като щампова няколко надписа “Обичам те, МА” из центъра на морската ни столица. Преди да сте го упрекнали в проява на лош вкус, трябва да уточним, че МА не е традиционното обръщение, характерно за местата, където мъже в евтини анцузи се наливат с евтин алкохол, а абревиатурата на “Мило Ангелче”.

И в най-смелите ни представи не сме подозирали, че народен плод като динята може да бъде ефективно оръжие в ръцете на влюбения. Доказа го обаче тайнствен влюбен на когото му хрумнало, че ще е незабравима изненада, ако каже на приятелката си Меги “Обичам те” чрез резбован надпис върху диня.

За целта обожателят възложил трудната задача не на кого да е, а на шампиона по карвинг и възпитаник в пловдивската Професионална гимназия по хранене и туризъм Михаил Савов. Ако не сте запознати, карвингът е изкуство за извайване на шедьоври от плодове и зеленчуци. В крайна сметка 20-годишният пловдивски ученик с голяма охота изпълнил поръчката и измайсторил наистина свеж подарък – десеткилограмова диня върху която бил изваян разтапящия надпис “Сърцето знае онова, което умът не може да обясни. Обичам те, Меги”.