25 февруари: Балансирайте интересите

Хороскоп

24-02-2014, 21:46

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Седмицата: Реконструкция и обновяване

Слънце в Риби, Луна в Козирог. Астрологична картина на деня

Почти незабележимо за някои и малко по настойчиво за други, до края на деня всички ще превключим на делови режим и ще се ориентираме към теми и дейности,
 от които има конкретна полза. Безполезните срещи и занимания, дори могат да провокират у някого гняв и раздразнение, така че внимавайте и не си позволявайте да губите нечие време. Въпроси които не касаят пряко слушателите ни няма да срещнат отклик у тях. Времето е ценен ресурс, а днес и утре цената му ще бъде особено висока.

Съзнанието ни ще бъде привлечено от необходимостта да подходим малко по отговорно към задълженията си, което пък от своя страна ще пробуди стремеж към по-голяма организираност и практичност. Ще ни занимава управлението на процесите  засягащи деловите ни начинания, професионалните ни стремежи и ангажименти, както и семейството и бита. Противоречието е видимо и от което ще възникнат и някои не до там комфортни ситуации. Ще ни бъде сложно да установим баланс на интересите, но пък от друга страна именно в такива критични моменти, разбираме къде и как да осъществим реорганизации, за да можем да използваме по ефективно времето и ресурсите си.

И у дома и на работното място е възможно да ни бъдат отправени претенции, при това такива, които няма как да отклоним. Мнозина ще реагират на нарастващият натиск с чувствителност и раздразнителност и доколкото те ще бъдат обичайни за този ден е важно да не допускаме да преминат в агресия. Конфликтът в този случай ще бъде шумен, а разменените реплики жестоки и грозни. Не е изключено  критичните ситуации в днешният ден да ни подсказват и дори да ни принудят, съществено да преосмислим и променим позициите по важни за живота ни теми и ситуации.Ясно е че този ден няма да съдейства на онези които желаят да изяснят взаимоотношенията си с конструктивен резултат. Отложете тези намерения за утре.

Работа и бизнес
И работодатели и служители днес ще страдат от внезапни сривове в работния порядък, непредвидени отсъствия или престой в работния процес. В допълнение спорове и конфликти касаещи разпределение на печалби, погасяване на данъчни и кредитни задължения, както и компетеннтността и работата на лицата натоварени с тези отговронтости, вероятно ще ангажират вниманието на мнозина през по-голямата част от деня.Разрешаването на конфликтните ситуации няма да е възможно без отстъпление от досега заявени принципни позиции. Вместо да спорите си дайте малко време за размисъл и подновете разговорите и преговорите утре. Подмяната на войнственото настроение с хладен прагматизъм може би ще се отрази отрезвяващо на всички.

Здраве, хранене и красота
Денят е подходящ за лечение и рехабилитация на заболявания на костите, ставите и кожата. Оперативна намеса в тези области обаче не бива да се допуска. Кожата се нуждае от почистване, но е уязвима. Внимавайте да не нарушите целостта и и помогнете с кремове и маски богати на колаген и еластин. Хранителният режим следва да е умерен, дори аскетичен и в случай че решите да спазвате диета няма да ви бъде трудно. За сметка на това бързо и трайно може да се освободите от няколко излишни килограма, ако от днес до края на седмицата постепенно намалявате храната, за сметка на течностие.