Оригинален начин да съхраните любимите си спомени

С малко усилия и вдъхновение апликирането с прежда може да бъде цяло изкуство

Оцветяването с прежда а е чудесен начин да вдъхнете нов живот на любимите си снимки. С няколко кълба и малко лепило можете да сътворите истинско произведение на изкуството – и да претворите спомените си в него.

Ето как да си направите собствена оригинална картина, стъпка по стъпка:

Какво ви е необходимо: любимото ви изображение, принтирано на хартия, както и голям лист от по-дебел материал; два вида лепило: бяло и спрей; кълба цветна прежда; ножици и дървен шиш, с помощта на който да залепвате преждата.

Стъпка 1: Преди всичко е важен изборът на подходяща снимка. Има два начина – да съобразите снимката според наличната прежда или да изберете цветовете на кълбата според снимката, която искате да съживите. И в двата случая се постарайте да не усложнявате прекалено задачата – за тази цел е добре на фотоса да са изобразени няколко големи обекта с по-малко детайли по тях.

Стъпка 2: След като сте принтирали изображението, хубаво е да го залепите на по-солидна основа, която по-късно може да служи и за рамка. В този случай дори стиропорът е добър вариант. Сложете принта върху вестник, напръскайте го добре със спрей лепилото и залепете.

Стъпка 3: Започнете апликацията от контурите – очертайте обектите на снимката с черна прежда. Използвайте бялото лепило, като своевременно притискате и намествате тъканта с дървен шиш.

Стъпка 4: Продължете със запълването на очертаните контури в избраните цветове. Добре е между всеки елемент да оставяте преждата да изсъхва, за да не се размества.

Стъпка 5: Развихрете въображението си. За остри или „рошави” елементи използвайте нарязани по-къси парчета прежда (както в случая са тичинките на цветето). За фона създайте нюанси от по-тъмни и по-светли тонове. Важното е накрая всичко да е красиво и цветно!

Бонус: На снимката е добавен допълнителен контур, в зелено, който обгражда централните изображения. Залепена е и „рамка” от плетен на една кука шнур от по-фина прежда.

Стъпка 6: Оставете вече готовото произведение да изсъхне. След това помислете къде да го окачите, за да може да го показвате с гордост на всеки, който дойде в дома ви!

Вижте всички стъпки по изработването на това изделие в нашата галерия