ВиК Добрич заряза Енерго Про, избра нов доставчик на ток

Мисия Добрич

24-02-2014, 17:19

Снимка:

DobrichUtre

Автор:

DobrichUtre

Всичко от Автора

Избраният доставчик е "Енергийна финансова група"

ВиК-Добрич избра нов доставчик на ток, на когото ще плаща по 83.95 лв. лева за мегават час енергия. За сравнение към момента дружеството плаща на Енерго про по 145 лева за същото количество енергия.

Избраният доставчик е "Енергийна финансова група"АД. Фирмата е определена за изпълнител на обявената от водното дружество обществена поръчка за доставка на електрическа енергия, тъй като е предложила най-ниска цена, съобщават от ВиК, съобщи Дарик.   
Цените в офертите на останалите три фирми, участвали в обществената поръчка са били 84.11 лв., 85.00 лв. и 120 лева.

Излизането на водното дружеството на свободния пазар, което стана възможно след законови промени, ще намали значително разходите му за ток. Планира се с реализираните икономии да се поднови силно амортизирания автопарк на дружеството. ВиК разполага с общо 120 автомобила и специализирана техника, с които се обслужват 8-те експлоатационни района на дружеството. 56 от тях са леки автомобили на над 10 години, купени втора употреба. По данни на дружеството колите са с над 800-900 хиляди километра пробег. Някои от тях са за бракуване, а други подлежат на основен ремонт. "Това води до необходимостта от купуването на скъпоструващи резервни части. Резултатът от извършените ремонти е с краткосрочен ефект и не може да осигури безпроблемно обслужване на възникналите аварии по водопроводната мрежа в областта", посочва управителят на водното дружество инж. Юлиян Иванов.

За оптимизиране на разходите и нормално провеждане на производствената дейност, ВиК ще купи на лизинг 12 комбинирани багер-товарача и 22 нови автомобила с висока  проходимост.