Край на профилите на мъртъвци във Facebook (видео)

Скърбящ баща трогна най-голямата социална мрежа

Най-голямата социална мрежа Facebook обяви, че променя политиката си по отношение на профилите на починали потребители. Причина за това станаха множеството желания на роднини на починали хора да видят ретроспективните филми за на най-близките си хора (A look back video). Функцията представлява около едноминутен клип, който проследява 20-те най-значими момента на починалия във Facebook.

До промяната съответните страници бяха променяни така, че да увековечават паметта на мъртвия. След това те можеше да бъде видяна единствено от избрани „приятели” в социалната мрежа. Профилите бяха недостъпни за влизане от страна на най-близките хора, обяснява британският вестник „Мирър”. В резултат от промяната стените ще бъдат достъпни за всички, стига потребителят да е избрал тази настройка приживе.

До решението на Facebook се стигна след публикуваното през миналата година видео до компанията от страна на бащата на 22-годишния Джош Бърлин. В него покрусеният родител настоява да получи достъп до профила, но не може да си спомни паролата.

Видеото на бащата на Джош Бърлин: