Вежди Рашидов направи скандално разкритие за ДПС

Ексминистърът препоръча на журналистите да прочетат досието на Ахмед Доган

Бившият министър на културата и настоящ депутат от парламентарната група на ГЕРБ Вежди Рашидов направи скандално разкритие в ефира на Нова ТВ за връзката на Движението за права и свободи с убития през 2003 г. бизнесмен Илия Павлов.

"Илия Павлов плащаше мобилните телефони на ръководството на ДПС", заяви Рашидов, който гостуваше в предаването на Люба Колезич "На светло". Той добави, че дори има доказателство за твърдението си под формата на фактура.

"От 90-та година всичките тези хора от ДПС минаха през дома ми. Аз съм от същия етнос - не е имало никакви проблеми да си общуваме. Запознавал съм ги с Илия Павлов, да си имат интереси, да спонсорират ДПС. Илия им плащаше GSM-те – това беше неговото спонсорство. Не обичаше да дава много пари, но беше готин, никога не съм се отричал от приятелството", обясни ексминистърът.

Той препоръча на журналистите да се поразровят и да прочетат досието на лидера и почетен председател на ДПС Ахмед Доган. Самият Рашидов сподели, че е спрял да уважава Доган, след като го е направил.

Освен това припомни историята на етническия лидер и на самото Движение за права и свободи – как в създаването му са участвали представители на бившия комунистически режим.

Вежди Рашидов отхвърли опасенията за етнически конфликт в страната. Българските турци са добри хора и строители на България, смята той, а за да бъде това, което е днес ДПС, са виновни българите.

Относно провокациите на медийния бос Делян Пеевски, който е народен представител от листата именно на ДПС, депутатът от ГЕРБ заяви, че медиите на Пеевски "сатанизират" Цветан Цветанов и самия Рашидов.

Той призна, че Рашидов призна, че е имал съмнения, че го подслушват, но няма доказателства за това. По думите му в момента по поръчка на ДПС се подслушва Касим Дал, бившият високопоставен представител на движението, който днес е негов политически опонент. "Вече си живеем с флашки", отбеляза депутатът.