Голов трилър в Коматево! Ботев – Лудогорец 2:2

Юнес Хамза бележи два за канарите, Козмин Моци и Мисиджан бяха точни за шампионите

Ботев (Пд) и Лудогорец сътвориха истински голов трилър и завършиха 2:2 в дербито от 24-ия кръг на „А” група. Двубоят бе първи за жълто-черните на новата им база в квартал Коматево и се игра пред около 3100 зрители. В герой за пловдивчани се превърна новото попълнение Юнес Хамза, който вкара и двете попадения. Точни за шампионите пък бяха Козмин Моци и Върджил Мисиджан.

По този начин Лудогорец остава на върха с актив от 54 точки. Ботев е на 6-а позиция с 40 точки, колкото има и 7-ият Черно море.

Срещата започна с едноминутно мълчание в памет на легендата на Ботев Георги Славков.

Ето най-интересното по минути:

10' Първите 10 минути Ботев е малко по-активният тим на терена и се опитва да организира бързи атаки главно по десния фланг

14' Гол за Ботев - 1:0! Защитата на Лудогорец не се ориентира при едно подаване, при което Юнес Хамза остана сам срещу вратаря Стоянов. Тунизиецът хладнокръвно шутира покрай стража за 1:0.

22' Греда за Лудогорец. Йордан Минев е останал непокрит и с шут с десния крак цели страничния стълб.

23' Гол за Лудогорец - 1:1! След центриране от корнер в наказателното поле на Ботев Козмин Моци засича с глава. Топката се удари в тялото на вратаря Стаховяк, който не се намеси добре и кълбото влезе в мрежата.

41' Претенции на Лудогорец за гол. Минев подава отляво към Мисиджан, който стреля към вратата. В последния момент Адам Стаховяк избива. От повторенията обаче се вижда, че може би топката е минала с целия си обем голлинията, но асистент съдията дава знак играта да продължи.

КРАЙ НА ПЪРВОТО ПОЛУВРЕМЕ

НАЧАЛО НА ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

51' Невероятен пропуск за Лудогорец. Луму остана сам срещу Адам Стаховяк, но шутира несериозно в аут.

52' Гол за Ботев - 2:1! Доре извежда Юнес Хамза сам срещу вратаря Стоянов. нападателят на Ботев шутира, топката рикошира в тялото на Стоянов, но въпреки това влиза в мрежата.

63' Лудогорец отново изравнява резултата - 2:2! Дяков подава към Мисиджан, който с техничен шут от границата на наказателното поле насочва топката в горния ляв ъгъл на вратата на Ботев. Закъснял шпагат на футболист на Ботев, а вратарят Стаховяк въобще не мръдна от мястото си. 

83' Страхотна задна ножица на Юнес Хамза след центриране на Мариян Огнянов. Топката обаче преминава на метър от гредата.

90' Безяк пропуска да донесе победата на Лудогорец. Нападателят е изведен в чиста позиция, но след удара му от 5-6 метра Стаховяк се намеси отлично и изби в корнер.

КРАЙ НА МАЧА: БОТЕВ - ЛУДОГОРЕЦ 2:2