Тимошенко ще замени инвалидното кресло с президентско! (видео)

Свят

23-02-2014, 14:06

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ексклузивни кадри! Украински травестит публикува снимки на убитите в Украйна

В окото на #Майдан (снимки)

Майдан през очите на БЕРКУТ (снимки)

Шулц: Освобождаването на Тимошенко е исторически момент

Тимошенко ще се кандидатира за президент на Украйна

Ето как посрещнаха на Майдан Юлия Тимошенко (снимки)

Реч на Юлия Тимошенко на Майдан (на живо)

Юлия Тимошенко напусна болницата и се отправя към Майдан

Освободиха Юлия Тимошенко!

Освобождават Юлия Тимошенко?

Тимошенко обяви гражданско неподчинение в затвора

Неизвестни боядисаха Паметника на Съветската армия в чест на Украйна

Скандално! Янукович се опита да избяга от Украйна с подкуп

Пловдивчани се помолиха за душите на загиналите в Украйна

Краят е близо? Тайните служби в Украйна горят секретните документи

Масово чупят паметниците на Ленин в Украйна

Крайнодесните радикали в Украйна поставиха ултиматум на Виктор Янукович (видео)

ГЕРБ осъжда гражданската война в Украйна и настоява за бързо намиране на изход от нея

На Задушница: Панихида за загиналите в Украйна

В Добрич почетоха паметта на загиналите украинци в Киев

Патрули охраняват Киев

МВнР на Русия е загрижено от новите събития в Киев

Професионални снайперисти убиват в Киев

Паниката е на път да завземе Киев*

Военни действия в Киев! Беркут вече воюва! (видео)

В Сочи се правят, че нищо не се случва в Киев

Сблъсъците в Киев продължават*

Още военна техника влезе в Киев (на живо)

Парламентът на Украйна ще ликвидира Беркут

Беркут атакува! Ситуацията е кървава! (видео)

Победен петък за Майдан

Депутатът Александър Турчинов е избран за временен президент на Украйна

Бившият премиер на Украйна Юлия Тимошенко се завръща под светлините на прожекторите, пише австрийският Der Standard. Непосредствено след освобождаването си от затвора, украинскката Жана Жана д'Арк се обърна в емоционална реч към демонстрантите на площад „Независимост” в Киев. 
Много украинци вярват, че харизматичната 53-годишна Юлия ще успее да сплоти разединената опозиция. Тя може да постави в сянка редица други съперници на сваления от власт президент Виктор Янукович, включително бившия професионален боксьор Виталий Кличко, и то не само заради дългогодишния си политически опит. 

 

 

По-рано днес Александър Турчинов бе избран за временен президент на Украйна. Близкият до Юлия Тимошенко депутат от партията „Баткивщина”, който вчера оглави временно Върховната рада след оставката на председателя й, днес бе избран за временен президент на Украйна. Съответното постановление бе прието от украинския парламент, предаде ИТАР-ТАСС.

Решението бе прието с гласовете на 285 депутати от 450-членната Рада. Заместник-председателят на парламента Руслан Кошулински обясни, че това решение е необходимо, защото няма кой да подписва като държавен глава гласуваните в парламента документи.

Преди това Турчинов каза, че основната задача на депутатите сега е да бъде създадено ново парламентарно мнозинство и правителство на народното доверие. Той възложи на парламентарно представените партии незабавно да започнат консултации за създаването на ново парламентарно мнозинство и правителство, като разпореди това да стане в срок до 25 февруари.

Той посочи, че ситуацията в икономиката на страната е катастрофална, а в държавната хазна изобщо няма пари. „Имаме колосални проблеми с пенсионния фонд и банковата система, каза още той и добави, че при това положение не трябва да има никакво забавяне в сформирането на новото правителство”, посочи още той.

Според резултатите от парламентарните избори в Украйна през октомври 2012 г. във Върховната рада са представени Партията на регионите със 185 депутати, „Баткивщина" (101), „Украинският демократичен алианс за реформи" (УДАР, 40), Общоукраинското обединение „Свобода" (37), Комунистическа партия на Украйна (32) и още няколко малки партии. Независими са 43-ма депутати.

Във Върховната рада бе регистрирано предложение на депутати от партията „Свобода" за разформироване на специалната милиционерска част „Беркут", се казва в съобщение на парламента.

Избраният вчера за парламентарен представил по контрола върху Службата за сигурност на Украйна Валентин Наливайченко заяви в неделя, че ръководството на службата се е самоостранило от изпълняване на служебните си задължения. „В сградата на службата ги няма нито ръководителят на ведомството, нито неговите заместници", обяви Наливайченко от трибуната на Върховната рада.

По думите му шефовете на Службата за сигурност са изключили телефоните си и цялата територия на страната „от Крим до Чернигов" е останала „без управление и без планове за действия", като това се отнася и за ядрените обекти. Наливайченко призова депутатите да одобрят специално решение, което да задължи ръководството на службата да поеме функциите си по гарантиране на сигурността на страната.

 

Какво се случва в Киев гледайте на живо тук:


 

От друг ракурс:

 

 

Всички новини от Евромайдан четете тук!