Очаквайте хубаво време след вторник

Региони

23-02-2014, 13:50

Автор:

Мирослава Александрова

Всичко от Автора

Понижението на температурите ще продължи през следващото денонощие

През следващото денонощие със слаб до умерен, в Източна България и временно силен вятър от север-североизток ще продължи да нахлува студен въздух и понижението на температурите ще продължи.

Такава е прогнозата на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) - БАН.

Ще бъде предимно облачно и на много места ще продължи да превалява слаб дъжд, който на отделни места в Северна България и по високите западни полета ще премине в сняг, но валежите ще са в процес на спиране. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 0° и 5°, а максималните – между 3° и 8°, в крайните югозападни райони до 10 - 12°. Над Черноморието ще е облачно и ще превалява слаб дъжд. Ще духа умерен и временно силен вятър от север-североизток. Температурите ще се понижат и максималните ще бъдат между 5° и 7°. Температурата на морската вода е 7°-8°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.

Над планините ще е облачно, с намалена видимост. На много места ще превалява слаб сняг. Ще духа умерен вятър от северната четвърт и с него ще продължи да застудява. Очаквана максимална температура на височина 1200 метра около минус 2°, на 2000 метра – около минус 6°.

От вторник ще започне подобрение на времето. Преваляванията навсякъде ще спрат, облачността от запад ще се разкъса и намалее, но над Източна България ще остане значителна през целия ден и сутринта в североизточните райони все още ще превалява слабо, предимно сняг. Вятърът ще отслабне. Минималните температури ще са между минус 3° и 2°, максимални – между 3° и 8°.

В сряда ще бъде предимно слънчево, ниска облачност ще има преди обяд над Черноморието и в котловините на Югозападна България. Сутрешните температури ще са все така по-ниски, но дневните ще се повишат с 3 - 4 градуса. В четвъртък ще се задържи слънчево, ще се появи разкъсана висока облачност; затоплянето ще продължи.