Черни дава ЦСКА на лицензионната комисия

Причината е, че вратарят има да получава 5 заплати и половина

Вратарят на ЦСКА Томаш Черни е дал клуба на Лицензионната комисия към БфС. Негов представител е подал и сигнал в комисия на УЕФА.

Причината? ЦСКА му дьлжи 5 заплати и половина. Стражът на няколко пъти е имал разговори с ръководството на червените относно неизплатените му месечни възнаграждения. Те обаче не са дали резултат. За това чехът е бил принуден да се обърне към съответните институции.

По този начин той става поредният, който застрашава лиценза на ЦСКА. Това може би е първият случай, в който действащ футболист на армейците дава клуба на Лицензионната комисия, пише вестник "Тема спорт".

Изданието информира още, че Черни ще загуби титулярното си място в състава за сметка на Райе М'Боли. След действията, които е предприел вратарят в началото на тази седмица обаче, той няма да е и със статут на първа резерва, както се очакваше. Стражът директно ще отпадне от групата за гостуването на ЦСКА в Бургас, а за сметка на него сред 18-те ще бъде ветеранът Стоян Колев, който наскоро навърши 38 години. Именно той ще е втори вратар през пролетния полусезон.

Според информация на „Тема Спорт" Черни претендира за сума от порядъка на 130 000 лева, като цялото задължение към него е от предходната 2013 година, което означава, че е пряко свързано с предстоящото лицензиране.

През лятото на 2012 година Черни бе привлечен в ЦСКА със заплата, която значително надхвърля тавана на месечните възнаграждения в клуба, фиксирани през изминалото лято. По договор вратарят трябва да получава по 12 000 евро, а пет заплати и половина правят 66 000.

За повече спортни новини, четете Sportonline.bg