22-23 февруари: Здравословен баланс

Слънце в Риби, Луна в Скорпион-Стрелец

Почивните дни могат да преминат доста успешно и приятно, предвид това че ще ни предоставят възможности да се посветим на обичайните за тях дейности, постигайки здравословен баланс между почивка и активност.

В събота например, нищо няма да ни принуждава да бързаме със започването на деня и бихме могли да се възползваме от рядката напоследък възможност да се поизлежаваме, да помързелуваме или да се пошляем безцелно. В случай, че изпитвате съпротиви към подобно "безотговорно пилеене на времето", можете да се посветите на реда и чистотата в дома. Каквото и да изберем вероятно ще чувстваме влечение към усамотение и би било редно и полезно да го удовлетворим. Още повече, че в следобедните и вечерните часове ще нарасне чувствителността ни-състояние, което в някои случаи ще си има и съвсем конкретни и основателни причини. В някои случаи, те могат да бъдат свързани с интуитивни усещания и прозрения относно истината около не съвсем приятни и достойни ситуации в социалното ни обкръжение. В други, ще бъдат пряко следствие от очевидни самозаблуди, измами и интриги, в мрежите на които волю или неволю сме попаднали. Бъдете внимателни обаче! Интуицията и предчувствията ви едва ли ви лъжат, но трезвите разсъждения и ясните преценки на обстоятелствата, необходими за адекватни постъпки и решения, в този ден определено ще ни липсват. Най-комфортно ще се почувстваме, ако запазим сутрешния си копнеж по уединение и овладее чуждия, а и собствения си интерес към заплетени ситуации, тъй-като в стремежът си да ги изясним нищо чудно да стегнем възлите им още по-здраво.

В неделя-напротив, ще се радваме на енергичност и бързи резултати във всичко с което се заловим. Интересни хрумвания и нестандартни решения ще ни носят не само полза, но и възхищението и благодарността на околните. Ползите за интелектуалното и творческото развитие, за онези които насочат вниманието си към тях ще бъдат съществени. Принос за тях ще имат интензивните контакти с приятели, колеги и съмишленици - все хора, с които споделяме общи вкусове, убеждения и стремежи. Не бива да отказваме срещи и разговори с тях, а още по-добре сами да ги инициираме. Ще се насладим на лекота и конструктивност в общуването и взаимно разбиране, а обменът на различни гледни точки ще обогати представите и знанията ни. Не пропускайте да включите и децата в общите срещи и занимания, обогатете взаимодействието помежду ви с интелектуални и творчески игри, а в случай че ви се удаде възможност, участвайте в техните се насладете на непринуденото общуване.

Здраве, хранене и красота
Водните процедури продължават да бъдат най-ефективния способ за възстановяване и укрепване на физически и психически баланс, особено в събота. неделя е по подходяща за активен спорт и особено за колективни спортни игри. Така редуването на релаксация и активност ще ни осигури оптимален резултат. Вероятно мнозина ще забележат, че се нуждаят повече от храна за ума и ще потърсят нови впечатления за да удовлетворят тази нужда.  Истината е че леката храна ще осигури и лекота на възприятията ни, а що се отнася до чисто физически план, Последната четвърт, в която Луната навлиза в събота вечерта, отбелязва настъпването на процеси на освобождаване. Съдействайте им с повечко течности и не ги възпрепятствайте с твърде тежки и трудно смилаеми храни. Кожа, косата и цялото тяло ще ви се отблагодарят в последствие със сияен блясък и крепко здраве.