Томислав Дончев: Криза в ГЕРБ няма

Обществото има нужда от каузи

"Всяка партия е обречена да се променя в динамичните събития на обществото ни.", заяви депутатът от ГЕРБ Томислав Дончев в предавенето "Панорама" на БНТ вчера.

"В ГЕРБ генерираме силно лидерство. В същото време в партията придобихме способността да слушаме хората", подчерта депутатът.

Според Дончев верността в днешно време е старомодна ценност, визирайки роненето на депутати от ГЕРБ в последните дни. "Дори в тежките месеци за нас, продължават да се записват нови членове, което говори, че няма криза в ГЕРБ", поясни той.

Дончев описа какви качества трябва да имат лидерите. "Само чистия интелект и способност да изпълняваш задачи гарантира това да бъдеш добър чиновник, но не и лидер. Ние в ГЕРБ имаме енергия да водим".

"Моето мнение е, че базисния фундамент, от който трябва да тръгнем, е смяната на модела в България. Обществото има нужда от нещо различно. Надеждата на политиците да са по-малко мразени от други, за да гласуват хората за тях е непечеливша стратегия. Тонът за това, кой колко е виновен не носи нищо добро на хората. Формулата е да се даде надежда на народа, а не да се опитваш да закопаеш политическите си противници", изтъкна бившият министър по еврофондовете. Дончев смята, че това отблъсква хората.

За да се промени политиката в България, тези идеи трябва да се споделят от повече хора, категоричен е Томислав Дончев.