АБВ е по-близо до членовете на БСП, отколкото ръководството на столетницата

Една от основните цели на АБВ е да търси надпартийно национално съгласие по отношение на това кои са важните за България приоритети. Социално значими политики, които трябва да се изработят с перспектива за развитие в дългосрочен план. Това посочи пред Канал 3, Емил Кало - член на инициативната група на АБВ.

За АБВ основна цел е преодоляване на демографската криза в България, подчерта Кало. По думите му развитието на икономиката, социалния, образователен и здравен сектор са сред останалите приоритетни области, които се нуждаят от ясен и дългосрочен план за развитие.

АБВ е отворена за диалог към всички политически формации с изключение на извънсистемните, които изповядват прекалено крайна политика. АБВ има за свой основен опонент ГЕРБ, посочи Кало. Според него най-близка до визията на гражданското движение за развитие на България е БСП. Левицата обаче от години не изпълнява основното си задължение - прокарване на истинска социална политика. В тази връзка Кало заяви, че според него АБВ стои по - близо до членовете на социалистическата партия от колкото собственото й ръководство.
Емил Кало коментира и промените в Изборния кодекс. Според него те са недостатъчни и не отговарят на очакванията на хората за промяна. За пример той даде процентното ограничение за преференциален вот на евроизборите, което на практика обезсмисля обещанията да се положат усилията да се въведе основа за мажоритарен принцип в гласуването.