Правителството прави чистка и в ДФ „Земеделие”

Според ГЕРБ ръководството на институцията обикаля по етажите на сградата и връчва купища заповеди за прекратяване на служебните правоотношения и трудовите правоотношения на служителите

В рамките на днешния ден получихме информация, че от сутринта в централната администрация на Държавен фонд „Земеделие” тече масова чистка. Това каза на брифинг в парламента депутатът от ПГ на ГЕРБ Красимир Ципов, предаде „Фокус”.

Ръководството на фонда обикаля по етажите на сградата и връчва купища заповеди за прекратяване на служебните правоотношения и трудовите правоотношения на служителите. Става дума за структурни промени. Устройственият правилник на Държавен фонд „Земеделие” се приема с постановление на Министерския съвет. Последното изменение е от юли 2012 г. В последните няколко броя на Държавен вестник няма публикувана промяна в устройствения правилник на Държавен фонд „Земеделие”, обясни още депутатът.

Той зададе серия от въпроси: „Какво се случва вмомента в ДФ“Земеделие“,Вярно ли е, че в този момент служителите не стоят на работното си място, за да не им бъдат връчени заповедите за уволнение, Има ли наистина структурни промени, какви са те и др.”, информира БГНЕС.

От своя страна Цвета Караянчева от ГЕРБ обяви, че в 12.30 ч. са спрени всички комуникации във фонда. Главният секретар и директорът на фонда влизат в IT отдела, правния отдел и отдела за вътрешен одит и връчват заповедите. В момента (около 15 ч. – бел.ред.) няма абсолютно никаква връзка с фонд „Земеделие”.

Народният представител допълни: „Имаме информация, че там има вкарана външна фирма, за да работи и да поддържа цялата комуникация, но това е абсолютно незаконно”.