Ивайло Калфин се срещна с посланиците на ЕС

Той разви и тезата за необходимостта ЕС да се активизира отново в региона на Балканите

Създаването на АБВ и оценката на Ивайло Калфин за политическата и икономическа ситуация в страната, детайлите около Изборния кодекс, организацията и платформите на предстоящите евроизбори, прозрачността в държавното управление и ясното разграничение на икономически интереси и политически решения.

Това бяха част от темите и въпросите по време на срещата с посланиците на страните членки на ЕС в София, по покана на посланика на Гърция г-н Димостенис Стоидис, в качеството му на посланик на председателството на ЕС.
По време на срещата, която премина при много висок интерес, бяха поставени въпроси, свързани с условията за работа на чуждестранни инвеститори в страната, основните приоритети на ЕС след предстоящите избори, ролята на ЕС за успокояване на ситуацията в Украйна, проблемът с бежанците в България.
По време на срещата с посланиците Ивайло Калфин за пореден път подчерта, че е абсолютно необосновано да се въведе механизъм за наблюдение от ЕС по повод ситуацията с бежанците. Той разви и тезата за необходимостта ЕС да се активизира отново в региона на Балканите, за да не загуби вече постигнати резултати.