Арестуваха група българи за трафик на деца в Гърция

Откраднали бебе и опитали да го продадат за 6 500 евро

Четирима български граждани - две жени, на 40 и 54 години, и двама мъже, 38- и 39-годишни, са били задържани на 19 февруари в гръцката столица Атина по обвинения за трафик на деца, съобщи Greekreporter.com. Полицията в южната ни съседка издирва още една жена, на 31 години, за която има сведения, че е техен съучастник.

В началото на февруари 40-годишната жена е била оставена да пази бебето на друга българка. Докато майката се намирала в българското консулство в Солун, за да уреди документите на новороденото си, детегледачката откраднала двуседмичното бебе, планирайки да го продаде за 6 500 евро.

Няколко дни по-късно две жени, на 54 и 31 години, посетили нотариус, пред когото по-младата жена се представила за майка на детето, а по-възрастната - като кандидат-осиновител.

След като вече е установила осиновителите, гръцката полиция ще върне бебето на биологичните му родители. Те били заплашвани от двамата арестувани мъже да не се оплакват в полицията и да не предприемат законови действия срещу членовете на групата.