Предприемат мерки срещу битовата престъпност

Крими

20-02-2014, 17:52

Снимка:

ОД МВР Стара Загора

Автор:

Starazagorautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Жандармерията на крак срещу битовата престъпност

Започва подмяна на табелите в селата

Гл. инспектор Иван Чолаков се срещна с кметовете на общини от Областта

Мерки за справяне с битовата престъпност и подобряване на взаимодействието с кметовете на общини в Областта обсъдиха на среща днес директорът на ОДМВР – Стара Загора гл. инспектор Иван Чолаков и кметовете на общините Гълъбово, Павел Баня, Мъглиж, Гурково, Опан и Братя Даскалови.

С цел по-добро информиране на кметовете на общини, кметства и населени места за криминогенната обстановка на територията на техните общини, бюлетинът за престъпните деяния и произшествия  регистрирани на територията на ОДМВР – Стара Загора ще бъде предоставян ежедневно.

В края на всеки месец ще бъдат предоставяни и интерактивни карти с престъпленията  за съответното населено място като в зависимост от концентрацията им ще бъдат набелязвани конкретни мерки и действия.

Обсъдена бе и възможността за изграждането на видеонаблюдение на възможно повече места, което да допринесе за предотвратяване извършването на правонарушения.

По време на срещата бе засегната и темата за недопускане извършването на телефонни измами чрез представянето на презентация и филм, който да запознае гражданите за опасността, която крие едно телефонно обаждане, както и представянето й по график в пенсионерските кубове по места.

Опазването на селскостопанската продукция, предотвратяването на кражби от нея, както и кражбите от къщи във вилните зони бяха още темите, разисквани с присъстващите градоначалници. Обсъдена бе и възможността  за създаването на съвместни наряди межди полиция и представители на общините, чиито действия да бъдат разяснявани на обществеността.

Днещната среща бе първата от предвидените  за подобряване взаимодействието на полицейските органи с местната власт.