Фирмите без дейност през 2013 подават в НАП нулева декларация

Парите

20-02-2014, 13:59

Снимка:

интернет, архив

Автор:

Plovdivutre.bg

Всичко от Автора

6 200 фирми от Пловдив и областта вече декларираха резултатите от дейността си от миналата година

Фирмите, задължени по Закона за корпоративното подоходно облагане, които през 2013 г. не са извършвали дейност, подават специален образец декларация 1010а, наречена още „нулева“, напомнят от НАП Пловдив. С нея, дружествата декларират, че през предходната година не са отчели приходи или разходи, съгласно счетоводното законодателство. Образецът е публикуван и може да бъде разпечатан от интернет страницата на Агенцията на адрес www.nap.bg в раздела „Документи за юридически лица“.

6 200 фирми от Пловдив и областта вече декларираха резултатите от дейността си от миналата година пред приходната администрация. 4 400 или над 70 на сто от тях го направиха по интернет с електронен подпис, което им дава възможност да намалят корпоративния си данък, ако дължат такъв и го внесат в срок, с 1%, но не повече от 1 000 лв.

Крайният срок за подаване на формулярите и за плащане на дължим данък „печалба“ е 31 март.

Освен по електронен път, декларации се подават на място в дирекцията на НАП, на гише в 26 пощенски станции в областта или като писмо с обратна разписка до адрес п.к.4000, Пловдив, ул.“Скопие“ №106.