Днес е поклонението пред Димчо Михалевски

Мъката обедини хората независимо от етнос и политически пристрастия

Днес в църквата "Св. Георги" в Кърджали от 12.00 ч. до 15.00 ч. ще се състои поклонението пред тленните останки на народния представител от ПГ на КБ Димчо Михалевски, съобщиха от централа на БСП Кърджали. Близки, роднини, приятели, колеги и опечалени ще могат да се поклонят пред паметта на депутата, който почина в болница в Истанбул.

Кърджалийци не можеха да повярват на новината за внезапната смърт на Димчо Михалевски. Мъката обедини хората независимо от етнос и политически пристрастия. Много родопчани определиха депутата като един от политиците с най-голям капацитет не само на местно, но и на национално ниво. Всички го помнят като добър професионалист в своята област. И възрастните, и по-младите подчертаваха, че Михалевски има свой принос за развитието на града.

„След себе си Михалевски остави истински неща, с които може да се гордее всеки човек. Като заместник-министър на МРРБ при управлението на 86-ото правителство на България осигури финансирането и реализира най-големия инфраструктурен проект за последните десетилетия в Кърджали – „Водното огледало". С негово съдействие в града беше подновена 22 км водопроводна мрежа и асфалтирани наново 46 улици. Той е един от хората, които допринесоха най-много за реализацията на една от най-големите мечти на хората от нашия край – отварянето на пътя през прохода Маказа", обявиха от ОбС на БСП Кърджали с нарочно писмо до медиите.

В писмото се подчертава още, че Димчо Михалевски е основният двигател за откриването на граничните пунктове при Златоград и Славеево. Съдейства за осигуряването на над 350 млн. лв. инвестиции в инфраструктурата на област Кърджали. Като председател на Комисията по регионално развитие и местно самоуправление в 42-то НС съдейства за размразяване на спрените проекти в областта. Огромна е ролята му околовръстният път на Кърджали да се превърне в национален приоритет.

„Михалевски беше истински другар и приятел. Не губеше смелост дори в най-тежките моменти. Отстояваше социалистическата идея, воден от разбирането за справедливост и правото на всеки човек да има достоен живот. Превърна се в едно от знаковите имена за БСП и в един от големите строители на нова България. Загубата ни е огромна. Сбогом, Димчо!", пише още в писмото на БСП – Кърджали.

Народният представител Цвета Караянчева и ръководството на ПП ГЕРБ – Кърджали поднесоха своите искрени съболезнования на семейството, близките и съпартийците на депутата Димчо Михалевски по повод внезапната му смърт. „В негово лице загубихме достоен политически опонент с висок експертен потенциал, човек с размах, който диктуваше темпото на работа в парламентарната група на левицата. Ненавременната му кончина лишава Кърджали и българския политически живот от изявена личност с безспорни професионални качества. Мир на праха му!", се казва в съболезнователната телеграма.