Почина депутатът Димчо Михалевски!

Причината е тежка пневмония, заради която народният представител е лежал в болница

Народният представител от групата на "Коалиция за България" Димчо Михалевски е починал днес.

Михалевски е боледувал от тежка пневмония. Той е прекарал последните си дни в болница в Истанбул, Турция, където внезапно е починал.

Колегите на Михалевски научиха тъжната новина, след като  по време на днешното парламентарно заседание депутатът Антон Кутев поиска 15-минутна почивка. Повода за нея разбраха при разговорите в кулоарите.

След почивката председателят на Народното събрание Михаил Миков произнесе кратка реч, с която почете своя колега и съпартийник:

"Напусна ни Димчо Михалевски на колега в 41-вото и 42-рото Народно събрание, избиран в многомандатните Смолянски и Бургаски избирателни райони. Отиде си един млад човек, който всички народни представители познаваха с добро, познаваха с неустоимата му сила да отстоява политическите си идеи, да влиза подготвен в политически битки, да ги печели и да се отдава - на обществото, на България. Любящ баща, човек, вярващ в бъдещето на България. Затова ви моля с едноминутно мълчание и ставане на крака да почетем паметта му."

След като депутатите почетоха паметта на Димчо Михалевски, извънредното заседание беше прекъснато.

Междувременно новината шокира и натъжи както народните представители, така и журналистите, научили я в кулоарите на парламента.

Опозицията също изказа своите съболезнования в лицето на лидера на партия ГЕРБ Бойко Борисов. "Димчо Михалевски беше един от най-компетентните хора в БСП. Изказвам своите най-искрени съболезнования на близките му. Бог да го прости!", написа той на страницата си в социалната мрежа "Фейсбук".

Димчо Михалевски е един от най-ярките и остри кадри на левицата. За каузите на партията той допринасяше с експертния си опит в сферата на строителството и благоустройството. Работата му на различните постове, които е заемал, е оставила следи както в родния му град Кърджали, така и в цялата страна.

На обществеността Михалевски е известен като бивш зам.-министър на регионалното развитие и народен представител в 41-вото и 42-рото НС.