Младеж търси обезщетение - хирурзи оперирали здравия му крак!

Лекарите объркали крака въпреки нетрадиционния маркер на медицинските сестри върху него...

Как ще се почувствате, ако след продължителни болки, да кажем в крака, ви приемат в болница с обещание за безупречна операция, а след като болките в крайна сметка не спрат, се окаже, че са ви оперирали... другия крак?

Куриозен случай в немския град Херфорд, провинция Северен Рейн-Вестфалия, определено накара един германец да свали доверието си от местната здравна система. Разказва немският вестник "Билд".

18-годишният чирак механик Мануел претърпява дребен инцидент, който обаче му донася сериозни болки в лявото коляно. Младежът живее в град Бюнде, но потърсва лекарска помощ в по-големия Херфорд.

Един ядрено-магнитен резонанс по-късно решението на специалистите е повече от очевидно: операция, която трябва да отстрани проблемен хрущял в колянната област.

И така, докато младият Мануел се подготвя психически за предстоящата интервенция, сестрите го подготвят според своите задължения. След като кракът му е обръснат, една от тях стига дори по-далеч от правомощията си - рисува забавно усмихнато личице на мястото за рязане.

Изглежда обаче дори нетрадиционният маркер не привлича вниманието на хирурзите (камо ли задължителния). В операционната зала те правят всичко по силите си, за да поправят коляното на Мануел. Само че - дясното!

Представете си реакцията на младежа, когато се е събудил с един крак с усмихнато лице и един - с гибс, разбирайки, че лекарите са оперирали грешното му коляно.
Тази история се развива през есента на 2012 г., но Мануел е потърпевш и днес, тъй като възстановяването от ненужната операция му е отнело четири месеца, а той все още изпитва болки в "правилния" крак.

Ето защо той настоява да му се изплати подобаващо обезщетение за тревогите - от 10 000 евро.