Крадци обират къща 14 пъти във врачанско, полицията нехае!

Акциите на МВР са безсилни

Обирите в по селата и малките градове обикновено се правят на дребно и крадците остават ненаказани, защото стойността е под минимална работна заплата. Случаят обикновено се определя като маловажен и остава в папките на полицията и съда, съобщи Нова тв.

Не стоят така обаче нещата за хората, които са пострадали и след 10 „маловажни” обира остават без цялата си къща. Потърси ни жена, която е писала до всички български и европейски институции и се кани да го направи отново заради 14-тия погром над къщата й във врачанско село през последните 7 години.
Едни кокичета – спомен от баба и от детството. Останалото са катинари, решетки и реалност. Марияна ни води в наследствената си къща, която е обрана за 14-ти път. Забелязваме първите липси още в двора. Кошмарът в къщата е пълен.
Марияна е писала до всички възможни институции в България и в Европа и сега търси помощ.
Това, което тя и хората от Габаре очакват някой да проумее е, че проблемът не е в кражбата на стария водомер или легло на пружина. Те са онези евтини неща, заради които крадците разрушават къщите им. Затова наричат обирджиите „термити”, които рушат и имотите, и мечтите, и спомените им.

Акцията на МВР по малките населени места, засиленото полицейско присъствие, колите на жандармерията - очевидно тези мерки са поредния прах в очите на хората. Ако процента на битовата престъпност рязко се покачи, докато МВР провежда "велики" акции, това означава, че всичко е просто една постановка от типа - ние работим, ама нищо не върви.

Като цяло, напъна на МВР да покаже на хората, че работят си бе обречен на провал от самото начало. Сбъркана стратегия или липса на професионализъм? Йовчев може би ще отговори на този въпрос. Надали.