18 февруари: Малките и големите камъчета

Хороскоп

17-02-2014, 19:00

Автор:

Елена Пенчева

Всичко от Автора

Още по Темата:

Седмицата: Доверете се на интуицията си

Астрологична картина на деня. Слънце във Водолей-Риби, Луна във Везни.

Вторник ще бъде най-сложният ден от настоящата седмица. Луната ще активира принципа на Везните и фоновата тауквадратура между Уран Плутон и Юпитер, като я доразвие до голям космически кръст. Малки и големи камъчета днес могат да преобърнат колесницата на живота, или да я насочат в друга посока. С напредването на деня, ще усещаме как ставаме все по- чувствителни към взаимодействието си с околните, което ще протича трудно, под натиска на обстоятелства, вътрешно безпокойство, повишена възбудимост, възмущение и непримиримост. Разбира се, подобни настроения постепенно ще породят между-личностно напрежение и вероятно мнозина ще пожелаят да направят ревизия на обкръжението си и да преустановят някои връзки. Особено уязвими към тази тенденция са приятелския кръг и интимни връзки, които не се развиват в здравословна среда нямат потенциал и перспективи за развитие. Емоциите обаче не са добър съветник и често могат да ни заблудят в преценката за същественото и незначителното. Налага се да бъдем сдържани и прецизни в реакциите си и да съхраним здравия разум, за да не разрушим взаимоотношения които сме градили с години. От друга страна, ако реакцията ви е искрена и подкрепена от интуицията, ако сте осъзнали необходимостта и желанието да сложите край на затормозяващи ви отношения, то днес е най-подходящия момент да го сторите.

В общия случай би било добре днес да се въздържаме от категорични постъпки и решения породени от събитията през деня. Не така стоят нещата обаче по въпроси които дълго сме обмисляли и за които старателно сме се  подготвили-решителните действия ще ни позволят да осъществим качествен напредък или напротив, ще ни помогнат да се оттеглим навреме и в бъдеще да пренасочим енергията си в друга посока. При това следва внимателно да съобразим желанията си с текущата ситуация и обективните обстоятелства и старателно да обмислим последствията от всяко свое действие, преди да пристъпим към реализацията му.

Работа и бизнес
Бъдете внимателни към малките детайли и подробностите. В тях сега се крият както успехите, така и провалите. Прецизно анализирайте последствията и резултатите преди да пристъпите към действия. Категорично се въздържайте да нарушавате закони, правила и предписания-щетите и наказанията ще последват почти незабавно. Избягвайте също и хора със съмнителна репутация, както и такива, които ви обещават бързи и лесни печалби.

Здраве, хранене и красота
Бъбреците и ендокринната система са уязвими днес, поради което се налага да бъдем изключително внимателни при лечението им, а така също и отговорни към симптомите посочващи заболявания в тези области. Физическото натоварване следва да бъде умерено и насочено най-вече към плавни разтегателни движения. Денят е подходящ за разкрасителни процедури стига да не експериментирате със средствата или специалистите. Използвайте само това което е доказало ефективността си.