Неграмотност в Министерския съвет

Политика

17-02-2014, 11:48

Автор:

BulgariaUtre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Министерски съвет губи 6,2 млн. лв. за Евксиноград

Кметът Николова апелира държавните институции и всички отговорни органи да си вземат поука от грешките

Кметът на Добрич Детелина Николова поиска в писмо до министър-председателя името на общината и на съседната - Добричка, да бъдат изписвани правилно.

„Искам да изразя своето разочарование от висши държавни институции, които за пореден път не различават община Добрич и община Добричка и допускат неточности и грешки при изписването на важни за гражданите документи”, пише Николова. Тя посочва като пример публикуваното постановление на Министерския съвет в "Държавен вестник" за разпределението на средствата от публичната инвестиционна програма, в което "за пореден път името на община Добричка е заместено от името на община Добрич". В документа са описани проекти за 1,4 милиона лева, които ще изпълнява община Добричка, а Добрич на практика не получава нито лев, пояснява БТА.

В писмото си градоначалникът посочва, че в дългогодишната си практика се е сблъсквала с грешки в изписването на двете общини, което е водило до допълнителни затруднения в
комуникацията. „Получавала съм документи със сгрешен адрес и съм ги пренасочвала към Добричката община, но това отнема време и понякога се пропускат срокове, които са важни и са свързани с неотложни отговорности”, коментира кметът.

Николова апелира държавните институции и всички отговорни органи да си вземат поука от грешките, защото е обидно за гражданите непрекъснато да се появяват неточни информации "било то от невежество или липса на концентрираност".