Д. Главчев: Не е важно какво говориш и какво обещаваш, а какво изпълняваш

Дончев и сегашните евродепуати на ГЕРБ са възможните варианти за водачи на листата на евроизборите

Сред най-възможните кандидати да оглавят листата на ГЕРБ за евроизборите са Томислав Дончев, както и сегашните евродепутати Мария Габриел, Андрей Ковачев, Моника Панайотова и Владимир Уручев. Това заяви в сутрешния блок „Добро утро, България“ на Радио „Фокус“ депутатът и член на контролната комисия на ПП ГЕРБ Димитър Главчев.

„Няма проблем с това кой да бъде в листата, проблемът е как да бъде структурирана, тъй като отново има много сериозен избор от достойни кандидати“, допълни Главчев. Във връзка с коментарите на политическите опоненти на дясната партия, че тя ще остане авторитарна, въпреки новоизбраните трима зам.-председатели, Главчев заяви, че колкото по-ожесточени са обвиненията на политическите опоненти на ГЕРБ, толкова по-силен белег е, толкова повече това показва, че решенията на партията са правилни. Той допълни, че не е толкова важно мнението на опонентите, колкото това на членовете и симпатизантите.

„Най-лесното доказателство какво ще се случи са действията, които ще бъдат предприети. Не е важно какво говориш и какво обещаваш, а какво изпълняваш и какво правиш“, подчерта депутатът. Главчев изтъкна, че, ако се направи такава съпоставка с опонентите на ГЕРБ, то резултатите биха били категорично в полза на дясната партия. Той даде за пример предизборните обещания на БСП за АЕЦ „Белене“, промени в данъчната система и разрешаване на тютюнопушенето.
Според Димитър Главчев логично е избирането на столичния кмет Йорданка Фандъкова и кмета на Бургас Димитър Николов за зам.-председатели на партията. „Нищо по-естествено няма от това, когато човек е доказал, че се справя добре в работата си, да получи признание“, заяви депутатът.