Това ще бъдат последните мръсни избори, по простата причина, че хората ще се уморят

Т. Дончев: Отчетохме грешките си и работим така, че да не ги повтаряме

Няма взето решение да оглавя листата на еврозиборите. Аз съм работил с всички европейски институции, считам, че мога да бъда полезен. Това заяви в сутрешния блок на БНТ Томислав Дончев от ГЕРБ.

Tой уточни, че целта на ръководството е да се вземе най-доброто решение. Дончев бе избран за член на Изпълнителната комисия на ГЕРБ на вчерашния конгрес на партията.

„Това ще бъдат последните мръсни избори, по простата причина, че хората ще се уморят от такъв тип избори", убеден е Дончев.

Реформата в ГЕРБ не е еднозначен акт, а процес. Този процес едва сега започва и ще продължи през следващите години, каза Дончев. Посоката е очевидна - разпределяне на работата между повече хора. Това, че сме в опозиция, не означава по-малко работа, даже обратното, каза още той. Голямата цел е търсенето на нова посока, която да увлече възможно повече хора. Не може да разглеждаме партията като сбор от структури, които ще функционират вечно. Средата се променя, хората се променят и структурите трябва да бъдат променени според тях, коментира той.

Според Дончев не е грешка това, че Цветан Цветанов остана заместник-председател на партията. А по повод оценката на лидера на ДПС Лютви Местан, че промяната в ГЕРБ е "жалка", Дончев заяви: "Не съм дорасъл да бъда анализатор на думите на Местан. В политиката ни има дефицит на силно лидерство. Освен него обаче, трябва гаранция, че в партията ще бъдат представени различните региони с техните искания. Добър ход е част от зам.-председателите са кметове. Отчетохме грешките си и работим така, че да не ги повтаряме. Няма как да станеш по-силен, ако не надмогнеш себе си. Имаме добър отбор".