Шефката на фонд “Земеделие” в Бургас: Не знам защо ме обискираха

В момента Радостина Батанова е в отпуск по болест

“На по-късен етап ще ви бъде обяснено”, единствено това ми казаха полицаите, преди да започнат да претърсват. Все още не знам за какво беше този обиск”, заяви пред “24 часа” Радостина Батанова, шеф на ДФ “Земеделие” в Бургас.

На 14 февруари полицаи от Икономическа полиция в присъствието на следовател претърсиха първо жилището, а след това и кабинета на земеделската шефка. Позвъняването рано сутринта в петък първо чула възрастната майка на Батанова. По това време в жилището били само двете. "Вкъщи има много документация, включително и от времето, в което бях областен председател на БЗНС. Взеха всяко листче, на което съм написала нещо", допълва жената.

Полицаите прибират и лаптопа на сина й, свалят и файлове от служебния компютър. Не са задавали въпроси на Батанова, засега тя не е разпитвана. Малко по-късно след акцията говорителят на окръжната прокуратура Красимира Кателиева каза, че има досъдебно производство, свързано с ДФ “Земеделие”, което е образувано през 2013 г. за длъжностно престъпление. То се водело срещу виновно лице, няма привлечени обвиняеми.

В момента Радостина Батанова е в отпуск по болест. На 30 януари е претърпяла сериозна интервенция, свързана със запушване на артерия.