Ивайло Калфин в Добрич: Необходимо е възвръщането на доверието в политиците

Основният принцип в работата на АБВ ще бъде диалогът с гражданите

Държавата е заложник на отношенията Станишев – Борисов. Това заяви в Добрич Ивайло Калфин – член на инициативната група на Национална гражданска инициатива АБВ.

Добрич е част поредицата срещи на АБВ с гражданите в цялата страна.

Калфин отново подчерта необходимостта от непрекъснат диалог на всички нива в държавата. И заяви готовността на АБВ да бъде инициатор на серия от дискусии по ключовите за нацията теми.

Пред гражданите от Добрич, където бе открит и първият регионален офис на АБВ преди броени дни, Калфин коментира, че е въпрос на съвест да обяви политическата си позиция и да потърси съдействие за промяна. Той обясни, че основната причина за рестарта и работата на АБВ не е борбата за власт, а очевидното управленско бездействие в момента и неудовлетвореност от пътя, по който се движи България. Калфин подчерта необходимостта от възвръщането на доверието в политиците и увереността за промяна в държавата на всеки един гражданин поотделно.

За работата на АБВ Калфин обясни, че тя ще се осъществява при пълна прозрачност и отново подчерта липсата на каквито и да било коалиционни принципи и наличие на политическа отговорност в дейността на сегашното държавно управление. „И защото носим отговорност, няма как да се скрием зад поредната партийна листа”, каза Ивайло Калфин пред жителите на Добрич. Той подчерта, че необходимостта от политически кабинет в интерес на яснотата кой носи политическа отговорност.

Ивайло Калфин отново очерта петте основни приоритета на АБВ, където основният е демографският въпрос – казус, около който ще се определя стратегията в икономически план, тази за образованието, здравеопазване и работата на държавните институции. „По тези въпроси на страната ни е необходима дългосрочна политика и приемственост“, подчерта Калфин. А основният принцип в работата на АБВ ще бъде диалогът с гражданите, и всички политически партии.