Ученици с 3D макети на национални обекти

Мисия Бургас

16-02-2014, 14:27

Автор:

Елица Велчева

Всичко от Автора

Конкурсът е по повод Националния празник на България

Ученици ще опознават България в конкурсът организиран в СОУ „Добри Чинтулов” – Бургас по случай Националния празник на България, 3-ти март. Той е под мотото „Моята България“ и в него могат да участват ученици V-ти до XII-ти клас.
Конкурсът стартира в понеделник, когато представител на всеки клас, заедно с класния си ръководител, ще изтегли билет с един от националните ни обекти.

В рамките на две седмици класът ще трябва да подготви представяне на избрания от него национален обект под формата на доклад, рекламно-информационна презентация, 3D макет или пъзел, който да представи пред жури. Комисията ще класира участниците по точкова система според представянето им.
„Решихме да отбележим Националния празник по този нетрадиционен начин, за да помогнем на нашите ученици да почувстват духа на България, като същевременно стимулираме тяхното въображение и компютърни умения”, обясни директорът на СОУ „Добри Чинтулов” Галина Казакова. Тя допълни, че целта на инициативата е младежите да се забавляват и работейки в екип да натрупат знания за географията и историята на значими национални обекти.
СОУ „Добри Чинтулов” – Бургас е едно от малкото училища в страната, което предлага обучение по музика - Български фолклор и хореография.