Цветанов: ГЕРБ е лидерът в център-дясно на политическия хоризонт в България

Политика

16-02-2014, 13:15

Автор:

Bulgariautre

Всичко от Автора

Още по Темата:

Жан Пиер Оди: Убеден съм, че ГЕРБ отново и скоро ще управлява Република България!

ГЕРБ провежда национална конференция в НДК днес (на живо)

Алфонсо Алонсо: ГЕРБ е основен партньор на ЕНП

Инициативата „Отговорно за ГЕРБ” набира скорост

Аугустин Диаз Де Мера: Открих у Бойко Борисов големия лидер

Пилотът Янко Стоименов благодари за помощта от ГЕРБ

Петя Ставрева: Време е преходът да свърши, без сенки от миналото

Борисов: Преяждането с власт на ДПС и тяхната арогантност минават всякакви граници (видео)

Борисов: Искам незабавна оставка на това уродливо управление!

Борисов: Доказахте, че сте премиер на кметовете на ДПС и БСП

Борисов за БСП и ДПС: Понякога се целуват, понякога се и ядосват

Ако ГЕРБ не е първа политическа сила, веднага ще има предсрочни избори

Искам да благодаря на Иван Портних. Искам да благодаря на Варна, защото това бе силата, която трябваше да покажем на всички политически опоненти

"ПП ГЕРБ като център-дясно политическа формация, член на ЕНП, трябваше да утвърди европейските ценности и да затвърди това, което е партия ГЕРБ – лидерът в център-дясно на политическия хоризонт в България", заяви заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов при представяне на доклад на Изпълнителната комисия на ГЕРБ на Редовното отчетно-изборно делегатско национално събрание.

"Ние се нуждаехме от промяна, но трябваше с изграждането на ПП ГЕРБ да положим много усилия, усилен труд за да се подготвим за новите предизвикателства. Трябваше да говорим ясно, да назоваваме проблемите с истинските имена и винаги а се придържаме към истината", заяви Цветанов. 
"Много бързо успяхме да учредим структури във всички 264 общини. Имаме 356 клуба, 430 служители, назначени и работят за ПП ГЕРБ във всички тези офиси. 2006 г. започнахме с 400 членове, 2009 г. – имахме 44 000 членове. През 2010 г. членовете станаха 54 000, през 2011 г. – 65 000, през 2012 г. – 72 000. През 2013 г. имаме 78 000 членове".
"Искам да благодаря на Иван Портних. Искам да благодаря на Варна, защото това бе силата, която трябваше да покажем на всички политически опоненти", допълни още  Цветан Цветанов.


"България се нуждае не от противопоставяне, а от етническа толерантност, уважение на мнението", подчерта Цветан Цветанов.

Други акценти от Доклада:

"Победите ни са седем. Смятам, че се стремим към осма победа на предстоящите европейски избори."

"Беше важно да не делим кметовете на ваши и наши – нещо, което се случва в момента."

"Винаги сме се водили от принципа, че във всяко населено място живеят българи, независимо от тяхната политическа и етническа принадлежност".

"Помощта, предоставена от ГЕРБ, е 8 777 000 лева."

"Винаги се стараехме да откликнем на всяка една чисто човешка нужда. Структурите успяха да формулират правилните решения, да помогнем на много хора, които се нуждаеха от лечения, да помогнем в село Бисер, в Перник, където бяхме част от помощта, която беше видима, разбираема и получихме подкрепа".

"Партия ГЕРБ даде 1 милион лева за град Перник. Помогнахме на Фонда за лечение на деца над 1 200 000 лева".

"Юни 2009 г. беше важната дата за партия ГЕРБ. Над 1,6 милиона гласоподаватели дадоха доверието си, успяхме да победим в 26 района, успяхме да съставим правителство на малцинството. Това беше началото на подема на България към европейската интеграция и перспектива".

"Даде се възможност и оперативните програми да имат своите приоритети, да се усвояват средства за развитието на регионите. Най-тежкото предизвикателство и слабостта на всички политически формации е когато си в управление и предстоят местни избори. В условията на тежка икономическа криза трябваше да се мобилизираме максимално. През 2011 г. партия ГЕРБ увеличи числеността на кметовете и общинските си съветници. Имахме 94 кметове, от които 14 в областни градове, както и 1611 общински съветници. Беше много важно да знаем какъв е реалният резултат – 1,2 милиона гласа за кметове".

"Предстояха президентски избори. Спечелихме тези избори и на балотаж Росен Плевенлиев победи опонента си Калфин с 1 680 000 гласа".

"Отборът на ГЕРБ вече е с по-разширен състав и може да разчита на много висококласни състезатели, които могат да се борят във всяка една надпревара".

"Партия ГЕРБ ще има най-много евродепутати в предстоящите избори. Тези избори ще бъдат Рубиконът – дали ГЕРБ ще продължи с този устрем и ще направи заявка за бъдещо управление".

"Една партия е силна, когато има възможност да мине и през формата на опозиция. Тогава се вижда кои са били истинските ни членове, всички, които сме се борили, за да променим Българи".

"Не се получи това, което искахме – да има ясен политически дебат, сблъсък на идеи, на програми, а имаше сблъсък на конфронтация чрез опорни точки, внушения, пропаганда. 11 май е денят, в който се създаде тази конфронтация, политическа нестабилност, която рефлектира върху инвестициите, българските работодатели, бизнеса".

"Предстоят ни важни избори за Европейски парламент. Върнахме кондицията на партия ГЕРБ".

"Има моменти, където сме имали разминавания, но сме се старали да имаме чуваемост. Заложихме на социологически изследвания, на потенциални кандидати, за да заложим на тези, които ще получат най-широка подкрепа".

Цветан Цветанов благодари на всички, които стоят зад ГЕРБ, след което започна закритата част на конференцията на ГЕРБ.