Нефтохимик и Лудогорец откриват сезона в А група

Нафтата със сигурност има един коз – вярната си публика, която няма да пропусне възможността да подкрепя отбора днес на стадиона Хаджи Димитър

Днес от 14.30 на стадион Хаджи Димитър в Сливен ще се изиграе отложената среща от 22-рия кръг на първенството между Нефтохимик и Лудогорец. Срещата не се игра по график, заради участието на шампионите в лига Европа.

Какво може да се очаква днес от мача между двата тима. Голямото мнозинство от футболни анализатори предвиждат убедителна победа на шампионите. Причините за тези смели прогнози на футболните специалисти не са лишени от логика. На първо място класата на играчите от Разград е доста по-висока от тази на опонентите от Нефтохимик. На второ място подготовката, която направиха „орлите” не може да се сравни с тази на Нефтохимик, който няма дори нормален терен, на който да тренира. Лудогорец игра в подготовката си с грандове като Локо Москва и дори ги победи, докато нафтата загуби от отбори като Несебър, Дунав Русе и Мастер.

Трябва обаче да се има предвид нещо, което със сигурност е в полза на „нафтата”. Отборът на Стойчо Стоев няма как да не мисли за мача, който му предстои след седмица от Лига Европа срещу Лацио. Това може да доведе до използването на играчи, на които няма да се разчита в предстоящия международен мач, което от своя страна да понамали силата на гостите. От друга страна някои от титулярите на Лудогорец се оплакват от леки травми и могат да бъдат запазени за двубоя след седмица. В същото време Стоев заяви, че в никакъв случай няма да бъде допуснато подценяване на Нефтохимик, независимо от незавидното състояние на отбора, който едва крета в дъното на таблицата. Този двубой ще бъде официален дебюъ начело на нафтата на легендата на бургаския футбол Златко Янков.

Нафтата със сигурност има и още един коз – вярната си публика, която няма да пропусне възможността да подкрепя отбора днес на стадиона Хаджи Димитър. В крайна сметка за всички ще е интересно да видят дали Давид ще съумее да изненада футболния Голиат. На мача ще присъства много треньори от А група и мениджъри, които ще следят играчи и от двата отбора.

Мачът днес ще се предава и директно по ТВ 7, а началото е от 14.30 часа.