"Единно Банско" вини кмета Г.Икономов за финансовия провал на общината

От Гражданско сдружение "Единно Банско изразиха своето становище във връзка с орязаните проекти на зимния курорт

Членовето му изразиха своето недоволство спрямо действията на кмета на Банско - Георги Икономов. Ето какво гласи тяхното обръщение към него:

"Във връзка с Протесна декларация изразена от група съветници от ГЕРБ, тротоарното сдружение”Бъдеще за асфалта и тротоарите на община Банско” и Кмета на общината с риск да бъдем банални, ние желаем съвсем бегло да отбележим някой факти.

Вие, г-н Кмете като бяхте избран за депутат да работите за града ни, какво направихте за него освен, че обещахте заедно с депутата Татарски (зловреден за Община Банско представител с разложки произход) да осигурите построяване на газопровода от гр. Симитли до гр. Банско. Резултат: никакъв.

Също така спомогнахте за създаването и приемането на безсмислен туристически данък, който беше отменен от като противоконституционен. Резултат – никакъв.

Молим да отговорите на следните въпроси:

Внесохте ли проект на закон за горите, след което протестирахте против него заедно с престъпника Цветанов на пътя към гр. Банско?

Колко проекта защитихте като ням депутат за града ни и колко проекта спирахте с една единствена цел Вие да се докопате до тях по-късно?

Колко километри газификация направихте за града ни при положение, че „лошите” прокараха около 15 км, а Вие едва 400-500 м за две години?

Колко проекта подготви и защити вашият екип като се има предвид, че реализирате проекти, подготвяни още от времето на преди три мандата?

Как бихте коментирали обстоятелството със съборените ски-гардероби или пак ще слушаме небивалици за „нова визия и нов ред” на града ни?

Къде сте сега, когато стачкуват хората от „Пиринска мура” АД? Може би сега не ви трябват? Помните как влачихте полусоциалният министър Тотьо Младенов да лъже и маже колко велик кмет ще бъдете?

Няколко препоръки:

Най важното е кога ще слезете при хората за да им видите проблемите, а не да се разхождате в Турция с разни шантонерки и да рекламирате големите хотели.

Не забравяйте, че Вие сте кмет на хората от Банско, а не на Цеко Минев и на 4 и 5 звездните хотели.

Подайте си оставката докато е време и излезте навън с малкото достойнство, което ви е останало.

Припомняйте си хубавата максима за откраднатите пари: от където дошли – там отишли.

Ние не желаем да водим статистика на човек който само и единствено мисли за джоба си и се доказва на олигарси и други „силни на деня” величия, а не успява да погледне собствения си град, отдавна заприличал на разорана нива.

Парадирате с проекта ”Воден цикъл”, който проект спряхте по времето на странстването ви по София. После едва ли не ни убедихте, че заради вас водата тече и без вас и вашите промени няма как да тръгне гореопоменатият проект. Проекта стартира, но потръгна и на престъпника Цветанов да си получи комисионната от „Балканстрой”. Вие колко взехте или тепърва ще има да консумирате?

Защо на Община Разлог не са спряни проектите и ще получи финансиране по Програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите” докато Вие с огледалният на вас образ Камбитов се опитвате да внушите на общността ни инициативата на Бойко Борисов за вой до небесата.

Всъщност вината за загубата на тези средства е персонално ваша и няма смисъл да обвинявате когото и да било освен собствената си несгода поради липса на дипломатичен контакт и политически диалог.

Резултат: Община Банско няма да получи до около 2 млн. лв. от тази програма. Същото не се отнася за Община Разлог.

Г-н Икономов, отивате си безвъзвратно и колкото и да се криете под платените статии на местните вестници, не забравяйте, че рано или късно ще си тръгнете от общината. От вас само зависи как ще го направите."

 

ЕДИННО БАНСКО