Вкусен подарък за Св. Валентин в последния момент

Лесна рецепта, която ще изкуши не само влюбените

Свети Валентин дойде и трескавата подготовка по търсенето на идеалния подарък приключи, за да отстъпи място да нервното очакване от неговото отваряне и реакцията след това.

Ние обаче знаем, че много от вас все още въртят нервно очи из стаята и търсят идеалните материали, от които бързо биха могли да скалъпят най-страхотния подарък тип "в последния момент". Бързо, отивайте в кухнята!

За тази лесна и вкусна рецепта ви трябват малко продукти и малко време. А резултатът след това се заслужава - толкова, че половинката ви няма и да разбере колко бързо сте ѝ измислили подарък.

И така, за тези шоколадови изкушения ви трябват равни количества тъмен шоколад, карамел, шамфастък и сушени боровинки, както и хартия за печене и хартиени формички за мъфини. Ето как да действате нататък:

Стъпка 1: Разпределете шамфъстъка на малки купчинки с широчина колкото дъното на хартиените ви формички.
Стъпка 2: Затоплете карамела в микровълновата фурна на интервали от по 30 секунди на средна температура, като междувременно разбърквате. Със супена лъжите покрийте всяка от шам-купчинките.
Стъпка 3: Поръсете със сушените боровинки - те ще "залепнат" за карамела.
Стъпка 4: Повторете упражнението с карамела - само че с шоколад.
Стъпка 5: Може да добавите празнична нотка, като оформите сърца от боровинки - просто прищипете с пръсти двата долни края на две плодчета, за да оформите сърце, след което внимателно го поставете върху все още мекия шоколад.
Стъпка 6: Оставете за 10-15 минути в хладилника да стегнат.
Стъпка 7: Поднесете ги и се наслаждавайте на резултата!

Вижте рецептата стъпка по стъпка в нашата галерия