Борисов: Преяждането с власт на ДПС и тяхната арогантност минават всякакви граници (видео)

Хората са ядосани, че те управляват държавата

„Преяждането с власт на ДПС и тяхната арогантност минават всякакви граници”, това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в Любимец. По думите на Борисов хората са ядосани, защото третата политическа сила – ДПС, всъщност управлява цялата държава и от там идва напрежението между всички хора. „Но пак ми е най-интересен Волен Сидеров. Само да не идва в парламента на работа, няма да има кворум, ще падне парламентът, и ДПС няма да са на власт. А той ги крепи всеки ден, а в същото време - се изказва срещу тях. Доста двулична позиция.

Просто, само не трябва да идва на работа, и както виждате кворум няма. И това е една вече месеци наред парламентарна криза в държавата. Всъщност, парламентът работи с капацитет и с неодобрение на обществото - много голямо, и единственият изход са предсрочни избори”, заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов.

„Толкова им е здрава коалицията на БСП, ДПС и „Атака”, че няма мърдане. Това е един театър, който разиграват. Вие виждате: Мишо Миков гласува „за”. Мая се „въздържа”. Големи артисти”, каза Бойко Борисов.

В Любимец лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов посети нова детска градина и каза, че миналият ноември е щял да пусне магистрала „Марица”. „Малко се подведох, като тръгвах, очаквах да стигна бързо. Но като видях магистрала „Марица”... Всъщност, те са взели само хумусния слой отгоре... Не я виждам поне две години, и то - ако не им спрат фондовете, а те ще ги спрат, с този начин на работа. Някъде миналия ноември - щях да Ви я пусна, да имате магистрала така, както „Тракия”, „Люлин”, всички останали”. Борисов уточни, че ако не е бил подменен вотът от БСП, ДПС и „Атака” сега магистралата щеше да работи. Той изрази надежда, че на следващите избори хората ще бъдат по-активни, за да може да дострои това, което е започнато.
Председателят на ПП ГЕРБ посочи отново, че разпределението на парите за общините с Постановлението на Министерски съвет е направено непрозрачно. „Кметът на Община Любимец Анастас Анастасов е един от успешните кметове на ГЕРБ. Пример за това е и завършената детска градина, която беше открита днес. Виждате вътре 320 деца. Техните родители, баби и дядовци са от всички политически партии. Така че, те не наказват кмета или мен, или някой друг, наказват населението в този град. Ние като сме го правили, не сме го правили за тези, които са от ГЕРБ. Децата тук са на всички“, подчерта Борисов. По думите му премиерът Орешарски избягва от срещата с него. „Видяхте какъв отговор ми написа, че видите ли в сдружението на общините, евентуално там бихме могли. А в същото време, се среща с кметовете на БСП и ДПС. Защо? Ние няма да го нападаме. Ще ни обясни по какъв критерий. Тук кметът досега ми обясняваше колко хубави проекти е дал. Защо не са му приети“, попита Бойко Борисов. Според него министър-председателят може да отговори, че „нямаше достатъчно точки” или „закъсня”. „След като бяга от тази среща, и явно му е неудобно да застане пред над 90 и кусур кмета от ГЕРБ, ми е ясно, че всъщност изключително непрозрачно са направили това разпределение", категоричен бе Бойко Борисов. По думите му с това постановление искат тихомълком да изхарчат тихомълком в момента. „Тихомълком дългът мина 5 милиарда лева, взети пари за шест месеца. Вие разбирате ли, че ако те на всеки шест месеца взимат по толкова милиарди, как ще ги върнете вие? И да продадете шушляка, нищо не можете да върнете. Ами следващите правителства какво ще правят? Трябва да им връщат заемите, с лихвите и хората пак ей така ще казват: ”Добре, дайте нещо за нас”... Това са абсолютно безотговорни хора. Абсолютно. И понеже най-лесно е, да се отклонява общественото внимание в жълтини, те затова го правят“, добави лидерът на ГЕРБ.
 
„След спирането на парите по програма „Околна среда”, ще дойдат и другите писма от ЕК. Веднъж вече така нареченият „експерт” Орешарски, като финансов министър, загуби всички програми от Европейския съюз, нали така? Всички до една. След това, като дойде "лошият ГЕРБ", пуснаха всички програми на Европейския съюз. Сега пак ГЕРБ го няма, и пак почват писмата да идват, че се спират програми. Българите, като са глупави да гласуват за тях. Сега кой им е виновен накрая, че ще останем пак без пари, пак най-бедни и най-изостанали?“, попита Борисов. Според него българите би трябвало вече да прогледнат. „За съжаление, видяхте блокираха им сметките на БДЖ. Това са още сигурно за техните влакове, „Сименсите”, които не бяха платили, най-вероятно. Предупредителните писма почват да идват от Европа, за съжаление, както бях лош пророк. Лош, защото ме е яд за това", подчерта лидерът на ГЕРБ.
 
„Министърът на транспорта заслужава да си отиде, заради кризата с превозвачите на българо-турската граница. Това е нахалство от негова страна. Километрични опашки, ето тук наблизо, на границата, които в най-добрия случай до неделя – понеделник, няма да се изтеглят. Шофьорите 15 километра спят по кабините, а този нехранимайко е отишъл в Сингапур да договаря... Какво ще договорим със Сингапур? Европейската комисия му е тук на три часа път", заяви Бойко Борисов по повод продължаващите километрични опашки от камиони на българо-турската граница. Председателят на ГЕРБ обясни, че иска да отиде да се срещне с превозвачите на границата, за да изнервя ситуацията. „Те нас ни свалиха с метеж, с умишлени действия. Аз, по никакъв начин, не искам да възпалявам допълнително обществото. Тези хора, които са стояли 3, 4, 5 дни на тази опашка, са много лесни, да отидеш и да им посочиш виновен някого, и да ги насъскваш срещу него. И действително, този министър, си заслужава да си отиде заради това. Какво прави в Сингапур? Знаете ли къде е Сингапур?", попита Борисов. По повод на въпрос за това, че Пристанище Варна е спечелило проект на стойност 15 милиона лева, а в борда на директорите е шефът на ДПС - Варна, замесен в схеми за купуване на гласове, Бойко Борисов заяви, че този, който е купувал гласове, сега ще управлява 15 млн. лева. „Експерт е по купуване на гласове, главно. Какво да ви кажа? Толкова са нагли и нахални, че за всяко нещо можеш да говориш дълго", обясни председателят на ГЕРБ.

Бойко Борисов сложи 5001-ия подпис в подписката в област Хасково за свикване на референдум на центъра на град Любимец. „Това е много добра практика да се чуят хората какво мислят по въпроса, да се подкрепи президентът с неговата инициатива и Инициативният комитет от изключително забележими българи и българки. Ние всячески подкрепяме референдума, като партия искаме да направим необходимото, да съберем в най-кратки срокове необходимите подписи”, каза Бойко Борисов след като се подписа.