Шумахер победи пневмонията

Семейството му благодари на всички фенове, които го подкрепят

Седемкратният шампион от "Формула 1" е се е преборил с пневмонията, от която беше съобщено, че е засегнат. Това информира немският вестник "Билд".

Преди два дни авторитетното издание съобщи, че състоянието на германския пилот допълнително се е усложнило, тъй като е развил инфекция на белите дробове, много опасна за хора в неговото положение. От щаба на Шумахер обаче отказаха да коментират тези твърдения, наричайки ги "спекулативни".

Днес става ясно, че превмонията не представлява опасност за живота на Шуми. Всъщност, според новата информация, представена от изданието, болестта е настъпила по-рано от първоначално обявеното.

"Билд" ви съобщи, че през изминалите седмици е била диагностицирана белодробна инфекция. Болестта обаче вече е зад гърба му и, според новите сведения, вече не представлява сериозна опасност за него. Шуми вече спечели битката с белодробната инфекция", писа изданието, с което зарадва милионите фенове на състезателя.

Вчера семейството на Шумахер благодари чрез неговата говорителка Забине Кем на всички почитатели от цял свят, които не спират да подкрепят своя любимец. "Вашите добри пожелания помагат на семейството, и, в това ние сме убедени, помагат и на Михаел, който все още е във фаза на възстановяване".

"Ние сме наясно с това, че тази фаза може да продължи по-дълго", каза Кем, изразявайки надеждата на близките на шампиона, че той ще оздравее.