Тотото да финансира футбола у нас?

Футболните босове с различни предложения на Седмия конгрес на БФС

Футболните босове излязоха с различни искания, свързани с бъдещето на най-популярния спорт у нас, в рамките на Седмия конгрес на Българския футболен съюз (БСФ).

Средства от Българския спортен тотализатор да бъдат пренасочвани към футбола - това поиска собственикът на "Левски" Тодор Батков. Пред делегатите от БФС той предложи да бъде гласувано преразглеждане на системата за разпределение на парите от тотото с мотива, че "все пак 90% от тотото е футбол".

"Нека футболът получи това, което му се полага", заяви той.

Батков подкрепи и предложение, дадено преди това от почетния президент на "Литекс" Гриша Ганчев, а именно, футболът да стане задължитен спорт в началните и средните училища. Според него тази идея трябва да се предложи на Министерския съвет и с министерско постановление да стане факт.

"Сигурен съм, че БФС ще подготви кадри, които да обучават децата. Има достатъчно треньори, които да отидат в училищата. Да се направят едни здрави училищни първенства", обясни Ганчев.

Собственикът на "Лудогорец" Кирил Домусчиев пък се обяви "за" връщането на практиката с дублиращите отбори в българското първенство. Подобни идеи се обсъждат от години във футболните среди с мотива футболистите, които остават извън основните състави на отборите си, да не губят физическа форма по време на първенствата.

Вижте какво си казаха футболните босове на Конкреса на БФС и какви решения в крайна сметка бяха взети в Sportonline.bg.