Венелин Петков е новият директор в bTV

Журналистът заема мястото на наскоро напусналата Люба Ризова

Журналистът Венелин Петков, партньор на Гена Трайкова в централната емисия новини и автор на няколко документални и публицистични продукции, е новият директор "Новини, актуални предавания и спорт" в bTV, съобщиха вчера оттам.

Петков ще заеме мястото на напусналата преди няколко дни Люба Ризова. Медията залага на името му по няколко причини - от една страна заради дългогодишната му кариера, която той изгражда в bTV още от създаването ѝ, а от друга, тъй като е познато и разпознаваемо лице, което се ползва с авторитет пред аудиторията.

"Много се радвам, че Венелин прие предизвикателството да поеме поста директор "Новини, актуални предавания и спорт”. Той е едно от най-емблематичните лица на бТВ и има всички качества, за да се справи успешно с новите си отговорности и да затвърди лидерската позиция на бТВ", коментира новият изпълнителен директор на "bTV Медиа Груп" Павел Станчев.

В последно време много известни лица напуснаха редиците на националната телевизия и преминаха към конкурентната медия - Нова телевизия. Оттам успяха да им "откраднат" журналисти като Ани Цолова, Виктор Николаев и дори Ани Салич.