Вижте най-върлия противник на EVN в Пловдив

Мисия Пловдив

13-02-2014, 18:29

Снимка:

plovdiv.utre.bg

Автор:

Калина Илиева

Всичко от Автора

Дядя Ваня припомни словата на великия Ботев: Свестните у нас смятат за луди

Четвъртък, точно 17 часа. Времето в града е прекрасно, пловдивчани се разхождат след работа захвърлили палтата, мнозина вече се оглеждат за мартенички по сергиите, опънати на Главната улица. И там, приседнал на финтана на площад Централен го намираме него. Дядя Ваня, Иван Бояджиев, един от лидерите на миналогодишните февруарски протести срещу EVN в града. Сам. Носи със себе си купища цитати от Левски и Ботев, снимки на великите революционери...

И сам войнът е войн, казва той.

Днес е първият ден от новите протести срещу монополиста в града. Никой не е дошъл да го подкрепи, но това не отслабва решимостта му да мине своя поход срещу австрийската компания. Сам ако трябва.

Днес ще съм един, утре ще сме трима, после ще сме петима, след това много, казва Иван. Не искам да се говори за протестите в минало време, те не са преставали и борбата ще е докрай. Ще мина по центъра, ще призова народа за подкрепа, ще ги надъхам със словата на революционерите. Ако са с мен, ще ми ръкопляскат. Ако не - ще ме освиркат, казва той и потегля.

Никой не се присъедини към Бояджиев, видя нашият репортер. Но това не го отказва. Утре пак съм тук. Протесът ми ще е всеки ден от 17 часа, ще тръгвам от пл. Централен.

Няколко луди има в този град, ето го единия, валяха злобни коментари. Дядя Ваня обаче контрира със словата на Ботев: Свестните у нас смятат за луди.