ШОК! От ЧЕЗ използват малолетни, за да лъскат имиджа си?

ПР отдела на ЧЕЗ отново удивлява с изключителната си наглост!

Ако доскоро обясняваха на клиентите си как да намалят сметката си студувайки, този път обект на позора им са деца. Очевидно е, че монополистът ЧЕЗ е готов на всичко, само и само да приемем увеличението на цената на тока като нещо съвсем нормално.

Ето и част от прессъобщението:

"Ученици от трети клас на 6 СОУ „Св. Паисий Хилендарски“ в Кюстендил научиха повече за разумното използване на електроенергията по време на специална беседа със служители на ЧЕЗ България, съобщиха от пресцентъра на ЧЕЗ. Инициативата е част от образователната кампания за енергийната ефективност за деца, която дружеството започна в началото на февруари 2014 г. Кампанията се провежда с подкрепата на Министерство на образованието и науката и ще обхване градовете Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, София, Перник, Кюстендил, Благоевград и Етрополе. Беседите се провеждат от специално обучени служители на ЧЕЗ България сред ученици от трети клас".

Да предположим, че от ЧЕЗ полагат неистови усилия, за да поправят и без това уронения си имидж. Не става ясно обаче, защо Министерството на образованието и науката позволява да се използват невръстни деца за тази цел.

„Полезно и необходимо е децата да бъдат обучени в духа на разумното потребление на електроенергията. Така те разбират, че е важно да пазим природните ресурси и същевременно - как могат да допринесат за намаляване на сметките в домакинството“, каза Петър Докладал – Регионален мениджър на ЧЕЗ за България".

Да, полезно и необходимо е децата да са наясно как да употребяват разумно електроенергията. Полезно и необходимо е децата да бъдат възпитавани в дух да опазват природните ресурси. Но защо това трябва да се прави от ЧЕЗ? Къде е ролята на семейството и училището. Каква е ролята на Министерство на образованието и науката.

"По време на беседата децата научиха за какво се използва електроенергията, как се стига до дома и училището им, както и какво означава разумно потребление. Всяко дете получи занимателна книжка „За децата и енергията“, която да разгледа вкъщи заедно с родителите си".

Вероятно ЧЕЗ се опитва да намекне, че клиентите в лицето на родителите на децата са невежи, защото им раздават и образователни книжки, което е меко казано обидно.

Спестяваме ви останалата част абсурдното ПР съобщение. Остава обаче основният въпрос - Кога ще ни ударят поредната тесла?! Защото вместо да се опитват по особено пренебрежителен начин да ни занимават с техните проблеми, в дружеството не осъзнаят, че хората се интересуват от сметката за ток повече, отколкото от това как токът достига до домовете им?