Борисов: Министър Вигенин оправдава с мънкане скандалното решение на управляващите

Башар Асад е бил на посещение в България, но след като се обърна срещу своя народ, беше обявен за диктатор

За пореден път министър Вигенин се опита да оправдае с мънкане скандалното решение на управляващите от вчера. Това написа Бойко Борисов в профила си във Фейсбук.

Споразумението със Северна Корея датира още от 1970 година. Но му напомням, че и Башар Асад е бил на посещение в България, но след като се обърна срещу своя народ, беше обявен за диктатор и всички демократично мислещи лидери по света се разграничиха от неговата политика, а в това време Станишев изпрати депутат от БСП в Сирия на посещение, подчертава лидерът на ГЕРБ.

По думите му същото се случва и сега, когато правителството преподписва споразумения със страна, където през последните две години настанаха чудовищни събития, които потресоха цялата демократична общественост – само преди няколко дни новият държавен ръководител Ким Чен-ун екзекутира цялото семейство на чичо си, ликвидира брата на баща си, уби бившата си годеница и изпрати роднините и в трудов лагер.

Това е страната, която миналата година обяви, че възнамерява да произвежда повече плутоний за ядрено оръжие. Всички тези факти, гарнирани със снимката на Орешраски с Янукович, която първо беше разпространена от международни медии, са изключително лоши сигнали за страната ни. Правителството е в тотална изолация и незабавно трябва да си отиде, заключи Бойко Борисов.
Неговият статус можете да видите тук.