13 февруари: Да отпразнуваме живота

Слънце във Водолей, Луна в Лъв, Пълнолуние в Лъв. Астрологична картина на деня

В четвъртък Луната вече ще е в Лъв и ще активира темите на предстоящото пълнолуние, касаещи най-вече въпроса как позиционираме себе си в колективния организъм и доколко позициите, които заемаме отговарят на нашите нужди и потребности. Ще станем по-чувствителни както към комплименти и знаци на внимание, така и към обиди и невнимание, възприемани като пренебрежително отношение. Ще осъзнаем собствения си принос в съзидателните процеси и колективните интереси на своето обкръжение, а там където такъв липсва, вероятно ще почувстваме отхвърляне и отчуждение. И тъй като това пълнолуние е фаза в развитието на някои по съдбовни, кармични процеси, е възможно то да отключи събития, които в крайна сметка ще ни позволят или принудят да поставим точка на ситуации и взаимоотношения, които по някакъв начин пречат за постигането на личните и колективните цели и интереси, или просто са изчерпали потенциала си и по скоро задържат отколкото съдействат за реализацията на оптималната житейска програма.

Днес и утре внимателно наблюдавайте как протича взаимодействието ви с околните. Може би ще разберете какво ви пречи да изразите максимално себе си, да разгърнете и реализирате максимално потенциала и личността си, да постигнете стремежите си, да проявите, да дадете и да получите любов. Разговори с приятели, колеги и партньори, могат да станат източник на ценни указания независимо дали те идват под формата на сърдечен разговор или открита претенция. Както негативните, така и позитивните преживявания по време на това пълнолуние могат да ни дадат представа за личния ни принос, положителните качества, които трябва да подсилим и допуснатите грешки, които трябва да поправим.

Луната в Лъв ще подхранва обаянието и блясъкът ни, но бъдете внимателни към онези, които настойчиво се опитват да ви очароват-можете да попаднете под влиянието на чаровен, но безпринципен човек. Подчертания акцент върху въздушната и огнената стихия ще ни зареди с много вдъхновение и ентусиазъм, които ще ни помогнат бързо да се справим с всичко, което сме планирали. Нищо чудно изненадващо да ни хрумнат оптимални решения, някои от които доста могат да съкратят и облекчат пътя към поставените цели. Преживяванията ще бъдат ярки, впечатленията цветни, а настроението-празнично - прекрасни предпоставки за светски събития, културни мероприятия и тържества. Бъдете щедри и засвидетелствайте внимание и уважение към хората които обичате и от които се възхищавате, било то с малки подаръци или красиви жестове. И си дайте възможност да отпразнувате живота, ако желаете животът ви да бъде празник.

Работа и бизнес
Не поставяйте днес начало на дела и дейности, към които имате по-дългосрочни очаквания. Сега съдбата подкрепя начинания с бърза реализация и вероятно ще успеете да доведете до успешен край, онова което вече сте започнали, ако не допуснете безсмислени разговори и занимания да отвличат вниманието ви.

Здраве, хранене и красота
Що се отнася до имиджа, сега трябва да сторим всичко по силите си за да се покажем пред света с целия си блясък. Съответно и усилията ни ще бъдат възнаградени, стига да не преминаваме разумните граници които превръщат ексцентричността в кич. Възможно е да зачестят оплакванията от безсъние, но пък и организмът не се нуждае от много сън.Ще имаме поводи както за радост така и за размисъл с които да запълним безсънните нощи.

Осезателните органи,сърцето, сърдечно съдовата и нервната система са изключително уязвими. Не бива да се намесваме по никакъв начин в тяхната дейност, а хората страдащи от съответните заболявания съзнателно и старателно трябва да избягват емоционално и физическо натоварване.