Посетител в зоопарк уби полярен мечок

Свят

12-02-2014, 17:04

Снимка:

Асошиейтед прес

Автор:

Пенко Тодоров

Всичко от Автора

Още по Темата:

Вижте как жирафът Мариус стана храна за лъвове

Жираф стана публично храна на лъвовете

Животното е изяло изтървани в клетката му чанта и яке

25-годишният полярен мечок Антон почина вчера след злощастен инцидент, информира „Дейли Мейл”.

Животното е бил възпитаник на Вилхелмския зоопарк в Щутгарт. То е починало, след като е изяло чанта и яке, изпуснати в клетката му от невнимателен посетител.

Служителите на зоопарка нямали представа за опасната закуска на Антон. Той се чувствал зле в продължение на няколко дни, след което започнал да изкашля парчета плат. Ветеринарните специалисти веднага му дали наркотично вещество, за да повърне изкуствените тъкани в стомаха си. Той повърнал части от чантата и якето, но, за съжаление, вече било твърде късно.

Бялата мечка е починала вследствие на тежки вътрешни наранявания и възпаления. Според ветеринарите без този инцидент са я чакали още 10 до 15 години живот.

По-лошото е, че това далеч не е първата такава случка в парка в Щутгарт, завършваща със смърт на животно. Оттам признават, че имат сериозен проблем с вещите, които посетителите редовно изпускат. Същата участ са имали хипопотамът Егон, глътнал топка за тенис, и Чарли, последният морски слон в зоопарка, изял плюшено мече.

Хората от персонала дори не са знаели, че нещо е паднало в клетката на Антон, макар това далеч да не е рядкост. Те изчисляват, че през последните 20 години зад загражденията на мечока са попадали приблизително 200 детски обувки, 50 кукли-бебета, безброй шапки, фотоапарати и телефони, както и няколко чифта очила.

Обикновено обаче той само си играе с падналите в клетката му неща, като „ги разпорва”. Ето защо служителите подозират, че в чантата или якето е имало храна, която е привлякла вниманието му и го е накарала да ги изяде.

Посетители на зоопаркове в България: Бъдете внимателни с нещата си! От това може да зависи един живот – дори да не е човешки.